La două săptămâni de când președintele raionului Fălești ar fi fost surprins băut la volan, după ce și-a sărbătorit ziua de naștere, poliția declară că a finalizat investigarea acestui caz. Într-un răspuns expediat jurnaliștilor de la NordNews se arată că “Nu este posibil de demonstrat vinovăția acestuia”. Oamenii legii susțin că l-au audiat pe socialistul Sergiu Fîntînă, dar și pe alți martori ai evenimentului, au examinat și înregistrările video și… nu au găsit nimic suspect. Contactat de TV8, alesul raionului nu s-a mirat de rezultatul investigației, întrucât spune că, în acea seară, nu a servit alcool.

Într-un răspuns expediat jurnaliștilor de la NordNews se arată că Inspectoratul de Poliție Fălești a dispus audierea în persoană a lui Sergiu Fîntănă, a jrunaliștilor care au filmat scena, dar și a unor martori, lucrători ai stației PECO din apropiere. În rezultatul acestor acțiuni, Poliția a expediat o scrisoare, în care se arată că…

“Examinând înregistrările video, nu se demonstrează cu certitudine conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate de către domnul Fîntînă Sergiu și nu este posibil de demonstrat vinovăția acestuia.”

Am încercat să discutăm cu șeful poliției locale, dar acesta nu ne-a răspuns la telefon. În schimb, contactat de TV8, președintele raionului a declarat că nu este mirat de rezultatele anchetei, însă a evitat să confirme sau să infirme, dacă i-au fost prelevate careva analize.

SERGIU FÎNTÎNĂ, PREȘEDINTELE RAIONULUI FĂLEȘTI: „- Evident da. Toată procedura, cum se face în cazul dat. – V-au fost prelevate și analize de laborator, pentru a stabili, dacă ați avut alcool în sânge sau nu? – S-a respectat procedura, eu am fost anchetat, tot cum se cade”.

Președintele raionului Fălești a ajuns în vizorul Poliției, pentru că ar fi fost surprins băut la volan, după ce și-a sărbătorit ziua de naștere. Socialistul Sergiu Fîntînă a fost filmat de jurnaliștii de la NordNews într-un automobil parcat lângă o stație PECO, în apropiere de satul Răuțel.

„Totul e bine? – Da desigur. – În ce stare sunteți? – La ce vă referiți? – Se simte miros puternic de alcool. – Sunteți sigur? Cum îl simțiți? La ce vă referiți? Eu îți propun să urci cu mine în mașină ca să vezi la ce datorie tu ești”.

Atunci, într-un comunicat de presă, Partidul Socialiștilor a menționat că urmează să ceară explicații de la bărbat, pentru a afla detalii în acest caz și pentru a lua atitudine. Totuși, PSRM a sugerat că Sergiu Fîntînă ar fi fost filat și condamnă aceste acțiuni. Contactată astăzi de TV8, purtătoarea de cuvânt a partidului nu a răspuns pentru a ne spune, dacă au mai fost întreprinse careva acțiuni în acest sens.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!