PSRM propune anularea legii miliardului furat, iar pentru 600 de mii de lei să fie oferiți agricultorilor. Potrivit deputatul socialist Vlad Batrîncea, inițiativa ar fi venit după discuția socialistul Radu Mudreac cu agricultorii. 

Proiectul de lege este deja pe agenda ședinței Parlamentului de astăzi.

„Evident că doleanțele cu care vin agricultorii depășesc această sumă și doar o singura grupă solicită încă un miliard. Deputații Republicii Moldova cunosc ce surse sunt în buget. Avem ședinta Parlamentului, pe ordinea de zi este anularea legii miliardului care prevede povară asupra bugetului și a pus pe umerii cetățenilor. Anularea presupune că bugetul nu va mai achita acești bani. Vor fi suplimentar peste 600 de milioane de lei. Ieșim cu o inițiativă și propunem deputaților să voteze anularea și banii care vor fi disponibili le vom acorda fondului de subsidii. Banii deja vor fi alocați în 2021. E singura metodă ca să suplinim acest fond”, a declarat Batrîncea.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!