/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Șoferul care a încercat să introducă în țară 1,5 milioane de euro evită să facă declarații. Detalii de la ședința de judecată

missing
16 decembrie 2020, ora 22:29

Șoferul tirului, care a încercat să introducă ilegal în țară 1,5 milioane de euro, evită să spună cui aparțin banii. Totodată, bărbatul spune că nu-l cunoaște pe Adriano Dulgher, omul de afaceri care se dădea drept proprietarul banilor. Astăzi a fost a 9 ședință de judecată în dosarul despre cea mai mare captură de bani din istoria țării. Șoferul tirului urma să fie audiat, însă ședința a fost amânată din motiv că judecătoriile au un regim special de lucru în legătură cu pandemia de covid.

VITALIE GURSCHII, INCULPAT: „- Domnule Vitalie. – Pe urmă. – Cum au ajuns banii la dumneavoastră în tir?”

Vitalie Gurschii este șoferul tirului, în care au fost găsite, la vamă, cele 1,5 milioane de euro. Întrucât se află în arest la domiciliu, acesta a venit singur la Judecătoria Hâncești. Deși refuză să spună cine este proprietarul banilor, el ne-a spus, totuși, că nu-l cunoaște pe Adriano Dulgher, moldoveanul care pretinde că banii i-ar aparține.

VITALIE GURSCHII, INCULPAT: „A cui sunt banii, cum au ajuns banii în tir? – Când o să fie momentul, o să dau declarații. – Îl cunoașteți pe Dulgher? – Nu, nu-l cunosc. – Cine credeți dumneavoastră că ar trebui să fie judecat? – O să stabilească judecata.”

Astăzi, șoferul tirului urma să fie audiat, însă ședința de judecată a fost amânată din cauza regimului special de lucru a judecătoriei în legătură cu situația pandemică.

„Regimul acesta special de muncă este instituit până la data de 15 ianuarie”.

„Se anunță întrerupere a ședinței de judecată pentru data de 8 februarie pentru toată lumea, 8 februarie ora 15.”

Nici procurorul de caz, Dumitru Tomița, nu ne-a putut spune ai cui sunt banii. Acesta susține că urmează să identifice proprietarul. Potrivit lui, deocamdată, Vitalie Gurschii este unicul inculpat în acest dosar.

DUMITRU TOMIȚA, PROCUROR PCCOCS: „Banii, la moment, nu este stabilit cui îi aparțin. Se investighează cazul aparte. Urmează de stabilit cui îi aparțin banii.”

„ – Își recunoaște vina? – În cadrul urmăririi penale nu și-a recunoscut vina, iar în ședința de judecată încă nu a fost audiat.

Acum 5 zile. Procuratura a anunțat că omul de afaceri, Adriano Dulgher, a fost scos de sub urmărire penală și nu are nicio legătură cu captura de bani de la vama Leușeni. Dulgher insist, însă, ca banii sunt ai lui și se va adresa în instanță, pentru a demonstra acest lucru.

ADRIANO DULGHER, OM DE AFACERI:  „- Dacă banii nu sunt ai mei, atunci altcineva demult îi lua, se vede că corupția există. Plecăm la Curte, unde adevărul o să fie dat și democrația o să lucreze însăși. La Curte plecăm”

Potrivit procurorilor, pentru tentativă de contrabandă, șoferul riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani. Serviciul Vamal a depistat, în luna aprilie, la intrarea în punctul vamal Leușeni, într-un TIR de marca Mercedes, pachete pline cu valută nedeclarată.

Conform procedurilor, TIR-ul a fost supus verificărilor, iar în timpul controlului de rigoare, vameșii au depistat în cabina șoferului mai multe pachete și cutii cu bancnote de 20 și 50 de euro, nedeclarați.

Reporter: Cătălin GORIA

Imagini: Sergiu CIUBARU

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram