Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a ținut un discurs de la tribuna Parlamentului desfășurată pe 16 decembrie la miez de noapte în care a condamnat acțiunile deputaților din Partidul Socialiștilor (PSRM) și Partidul Politic „Șor”, care au votat politica fiscală și legile bugetului. 

„Ce am văzut azi în Parlament a fost strigător la cer. Am aflat așa, pe spuse despre desfășurarea Comisiei economie, buget și finanțe, la ora 20:30, seara. Membrii Comisiei, nu au fost anunțați. Nu a fost nici vro înregistrare, video sau audio. Nu a fost nici stenograma, ceea ce este pur și simplu ilegal, mai ales că se discutau două din cele mai importante proiecte de lege. Este vorba despre politica bugetar fiscală și Proiectul bugetului de stat, ce am văzut acolo pur și simplu m-a șocat. Oamenii ca prin mitralieră aceste amendamente. Un amendament care a fost respins din partea noastră, a fost să egaleze accizele la țigările cu foi, pentru că în situația actuală, statul pierde zece lei per un pachet de țigări. Noi am propus ca accizele să fie egalate și ca bugetul de stat să nu piardă bani. Bani care puteau să meargă la agricultori. Au respins asta. S-au băgat foarte multe alte chestii despre care noi nu știm probabil. Apoi s-a votat proiectul bugetului de stat și acolo am văzut lucruri și mai grave. Acele 300 de milioane de lei, care au fost alocate la discreția Parlamentului pentru primării, au fost pur și simplu tranzacționate. Marina Tauber, deputata Partidului „Șor”, a primit 16 milioane de lei, Eugeniu Nichiforciuc, 30 de milioane de lei, dar alte localități, din Lăpușna sau alte raioane, nu au primit nimic. Oamenii spre exemplu care trăiesc în Lăpușna nu merită investiții capitale, dar oamenii care trăiesc în primăriile de-ale lui Nichiforciuc și de-ale lui Șor merită acest lucru. Este o discriminare totală față de cetățenii R. Moldova, unde s-a mai văzut așa ceva. Deputați care se vând pentru două milioane. Unde s-a mai văzut așa ceva. L-am rugat pe domnul ministru să i-a atitudine, pentru că banii aceștia s-au împărțit din pur motive politice. Așa ceva nu a mai fost niciodată. Domnule ministru, v-ați pus mâinile în cap, dumneavoastră nu ați înțeles nimic ce s-a întâmplat acolo. Cel mai bun lucru pe care puteți să-l faceți dumneavoastră este să spuneți că această porcărie trebuie să se oprească și să vă dați demisia, să arătați patriotism”, a declarat deputatul PAS.

Redacția îi va contactata ulterior pe cei vizați pentru a lua reacții.

/VIDEO/ Pe fundalul unor huiduieli, ședința Parlamentului a fost încheiată la miez de noapte

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!