/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Chiar dacă e pandemie, ar putea fi alocați cu 40% mai puțini bani pentru sănătate decât acum doi ani. Proiectul bugetului municipal

missing
17 decembrie 2020, ora 13:36

În plină pandemie, proiectul bugetului municipiului Chișinău pentru anul 2021 prevede că pentru sistemul de sănătate vor fi alocați 63 de milioane de lei, cu circa 40 la sută mai puțin decât acum doi ani, când pentru sănătate au fost alocați 101 milioane lei, este vorba despre proiectul de buget din anul 2019. 

Astfel, 33 de milioane de lei vor fi distribuiți pentru programele municipale, programate de stat, care continuă din an în an și pe care autoritățile locale trebuie să le finanțeze. Restul banilor, 30 de milione de lei, sunt îndreptați pentru combaterea virusului COVID-19, a precizat pentru tv8.md, fosta ministră a Sănătății Ala Nemerenco.

„Spre exemplu, când eu eram președintă a Comisiei Municipale pe Sănătate, am obținut în 2018 pentru anul 2019, în urma discuțiilor cu Consiliul Municipal Chișinău, 101 și ceva milioane de lei. Din această sumă, 74 de milioane s-au dus pentru dotarea instituțiilor.

CMC ca fondator este responsabil pentru infrastructura instituțiilor medicale, iar Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) finanțează doar contractele de servicii medicale. De starea instituțiilor medicale și de procurarea echipamentelor este responsabil CMC”, a spus Ala Nemerenco.

Proiectul bugetului municipiului Chișinău pentru anul 2021 urmează a fi dezbătut de CMC.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram