„Pe ultima sută de metri acestui parlament prioritate pentru majoritatea SorDon nu sunt problemele oamenilor dar împărțirea schemelor și a promovarea unor interese. Parte a negocierilor au fost modificările Legilor esențiale ce vizează activitatea farmaceutică”, spune deputatul Platformei DA Liviu Vovc.

Parlamentarul spune că în realitate scopul de a monopoliza piața farmaceutică.

„Sub umbrela asa-ziselor idei nobile de ușurare a accesului la medicamente a populației se propune apariția Farmaciilor mobile, revederea modalității de formare a prețurilor de achiziție și reducerea adaosurilor comerciale la medicamentele compensate. Zic așa zisele, deoarece în realitate au cu totul alt interes. În realitate aceste proiecte au drept scop crearea unui monopol a marilor jucători pe piața farmaceutică și dispariția de pe piață a medicamentelor ieftine, precum și a farmaciilor mici individuale”,a adăugat deputatul.

Liviu Vovc a anunțat că Platforma DA va folosi toate modalitățile legale pentru a nu permite ca aceste proiecte să devină legi.

„Cetățenii trebuie să știe. Odată cu votarea acestor proiecte mai multe farmacii pur și simplu nu vor mai putea activa și în scurt timp își vor sista activitatea. Se va începe monopolizarea pieței farmaceutice. Vor dispărea medicamentele ieftine de pe piața, iar cele care se vând fără prescripție medicala se vor scumpi . Amintesc, inclusiv medicamente care se folosesc și în tratarea infecției COVID 19 se vor scumpi. Aceste proiecte care s-au votat ieri în a doua lectură sunt parte a înțelegerilor PSRM – Sor. De dragul intereselor proprii ei au pus în joc sănătatea cetățenilor”, a adăugat politicianul.

Ieri Pe pagina de Facebook a Partidului Șor se anunța că au obținut o victorie, iar inițiativa privind farmaciile mobile a fost adoptată în Parlament.

„Farmaciile mobile vor merge în localitățile rurale pentru a asigura cetățenii cu medicamente. Parlamentul a votat azi, cu majoritate de voturi, inițiativele Partidului “ȘOR” și Platformei „Pentru Moldova” din domeniul farmaceutic și crearea farmaciilor mobile”, se arată pe pagina Partidului Șor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!