„Puterea de stat în Republica Moldova este uzurpată. Dezmățul de noapte din Parlament trebuie atacat la Curtea Constituțională și anulat: statutul limbii ruse, schemele din vămi și cu țigări, împărțeala din buget de sute de milioane de lei pe sub masă, diverse rețele mobile și toate celelalte aberații. În același timp, pentru agricultorii aflați în pragul falimentului nu s-a găsit nicio soluție”, spun reprezentanții Mișcării Politice Unirea.

„Mizeria din Parlament a fost regizată și pusă în aplicare de Dodon, Sor și Plahotniuc, aflați sub protecția lui Putin și a altor dictatori. Deputații au coborât la nivelul unor cârpe și obiecte de unică folosință. La fel ca și la 7 aprilie 2009, personajului Greceanîi i-a revenit rolul ingrat de a fi interfața regimului. Mafia s-a dat în spectacol în cel mai grotesc și perfid mod, aruncând Republica Moldova în haos și fărădelege”.

„Democrația a fost călcată, din nou, în picioare. Republica Moldova trebuie scoasă, definitiv, din gheară mafiei, iar uzurpatorii – trași la răspundere”, mai spun reprezentanții Mișcării Politice Unirea.

Precizăm că ieri noaptea, în jurul orei 22:30 deputații PSRM și cei de la „Pentru Moldova” au votat bugetele pentru 2021 și politica fiscală. Deputați din fracțiunile parlament Platforma DA, PAS și „Pro Moldova” au venit la Parlament, după ce la începutul ședinței au părăsit sala plenului. Parlamentarii au încercat să se opună votului și au declarat că nu au știu nici despre ședința Comisiei economie și buget.

Tot ieri, PSRM și deputații Șor au votat în lectura a doua proiect de lege privind statul limbilor vorbite.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!