/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Mișcarea Politică Unirea: „Dezmățul de noapte din Parlament trebuie atacat la Curtea Constituțională și anulat”

missing
17 decembrie 2020, ora 10:35

„Puterea de stat în Republica Moldova este uzurpată. Dezmățul de noapte din Parlament trebuie atacat la Curtea Constituțională și anulat: statutul limbii ruse, schemele din vămi și cu țigări, împărțeala din buget de sute de milioane de lei pe sub masă, diverse rețele mobile și toate celelalte aberații. În același timp, pentru agricultorii aflați în pragul falimentului nu s-a găsit nicio soluție”, spun reprezentanții Mișcării Politice Unirea.

„Mizeria din Parlament a fost regizată și pusă în aplicare de Dodon, Sor și Plahotniuc, aflați sub protecția lui Putin și a altor dictatori. Deputații au coborât la nivelul unor cârpe și obiecte de unică folosință. La fel ca și la 7 aprilie 2009, personajului Greceanîi i-a revenit rolul ingrat de a fi interfața regimului. Mafia s-a dat în spectacol în cel mai grotesc și perfid mod, aruncând Republica Moldova în haos și fărădelege”.

„Democrația a fost călcată, din nou, în picioare. Republica Moldova trebuie scoasă, definitiv, din gheară mafiei, iar uzurpatorii – trași la răspundere”, mai spun reprezentanții Mișcării Politice Unirea.

Precizăm că ieri noaptea, în jurul orei 22:30 deputații PSRM și cei de la „Pentru Moldova” au votat bugetele pentru 2021 și politica fiscală. Deputați din fracțiunile parlament Platforma DA, PAS și „Pro Moldova” au venit la Parlament, după ce la începutul ședinței au părăsit sala plenului. Parlamentarii au încercat să se opună votului și au declarat că nu au știu nici despre ședința Comisiei economie și buget.

Tot ieri, PSRM și deputații Șor au votat în lectura a doua proiect de lege privind statul limbilor vorbite.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram