O angajată a sectorului sanitar din Alaska (SUA) a suferit o reacţie alergică la vaccinul dezvoltat de Pfizer împotriva COVID-19, similară celor doi sanitari britanici care au prezentat anafilaxie, au informat miercuri surse ale autorităţilor din acest stat citate de EFE și Agerpres.

Cei trei angajaţi sanitari au suferit o reacţie anafilactică, ale cărei simptome includ erupţie cutanată, greţuri, vărsături şi dificultăţi de respiraţie, care dacă nu sunt tratate imediat, în general cu epinefrină, pot duce la pierderea cunoştinţei şi chiar la deces.

La o conferinţă de presă, medicul Lindy Jones care a îngrijit-o pe femeie a declarat că reacţia alergică a început la 10 minte după administrarea marţi a vaccinului.

Pacienta a început să dezvolte o erupţie cutanată şi a fost dusă la secţia de urgenţă a spitalului regional regional Bartlett, din oraşul June (Alaska), unde angajata sanitară primise vaccinul în cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 lansată de guvernul SUA.

După internarea la urgenţă femeia a prezentat dificultăţi de respiraţie, erupţia s-a extins pe faţă şi pe piept iar ritmul cardiac s-a accelerat, astfel încât medicii au decis să o trateze cu epinefrină şi alte medicamente.

Medicii au decis că este vorba de o reacţie anafilactică. Pacienta a fost ţinută sub observaţie la terapie intensivă, iar în prezent deja s-a recuperat.

“În tot acest timp, a fost entuziasmată de faptul că s-a vaccinat şi de avantajele de care va beneficia pe viitor”, a declarat medicul Jones la conferinţa de presă.

Cei doi angajaţi sanitari din Marea Britanie, care au suferit o reacţie alergică similară, s-au confruntat în trecut cu probleme alergice grave, a declarat Lindy Jones, care a precizat că nu este însă cazul şi lucrătoarei sanitare din Alaska.

În urma celor întâmplate în Marea Britanie, agenţia britanică ce reglementează administrarea medicamentelor a emis un avertisment persoanelor, care au suferit în trecut de reacţii alergice grave la medicamente sau unele alimente, să nu se vaccineze.

Securitatea vaccinului Pfizer a fost examinată într-un test clinic pe 40.000 de voluntari şi are o eficienţă de 95 %.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!