/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ședința CUC, din nou amânată. Chișinăul spune că Tiraspolul împiedică soluționarea problemelor din Zona de Securitate

missing
17 decembrie 2020, ora 18:08

Ședința Comisiei Unificate de Control (CUC) planificată pentru 17 decembrie în orașul Bender a fost din nou amânată. Delegația Republicii Moldova acuză exponenții de la Tiraspol că sfidează actele operațiunii de pacificare și împiedică identificarea, examinarea soluțiilor la problemele din Zona de Securitate.

Potrivit Guvernului, delegația Republicii Moldova și-a reiterat argumentele pentru condamnarea încălcărilor care se produc în Zona de Securitate. Acestea se referă la prezența ilegală a așa-numitor posturi „grănicerești” care obstrucționează libera circulație și la faptele de răpire a cetățenilor comise de reprezentanți înarmați ai structurilor de forță din stânga Nistrului.

Însă, discuțiile intense pe marginea proiectului ordinii de zi, propusă de delegația Republicii Moldova, nu au adus părțile spre un consens, iar ședința a fost amânată. Motivul este poziția distructivă a exponenților Tiraspolului care sfidează actele operațiunii de pacificare și împiedică examinarea și identificarea soluțiilor la problemele din Zona de Securitate.

Delegația Republicii Moldova spune că va insista și mai departe pentru a pune în aplicare pârghiile de care dispune CUC pentru a elimina orice încălcări ale regimului Zonei de Securitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram