Ședința Comisiei Unificate de Control (CUC) planificată pentru 17 decembrie în orașul Bender a fost din nou amânată. Delegația Republicii Moldova acuză exponenții de la Tiraspol că sfidează actele operațiunii de pacificare și împiedică identificarea, examinarea soluțiilor la problemele din Zona de Securitate.

Potrivit Guvernului, delegația Republicii Moldova și-a reiterat argumentele pentru condamnarea încălcărilor care se produc în Zona de Securitate. Acestea se referă la prezența ilegală a așa-numitor posturi „grănicerești” care obstrucționează libera circulație și la faptele de răpire a cetățenilor comise de reprezentanți înarmați ai structurilor de forță din stânga Nistrului.

Însă, discuțiile intense pe marginea proiectului ordinii de zi, propusă de delegația Republicii Moldova, nu au adus părțile spre un consens, iar ședința a fost amânată. Motivul este poziția distructivă a exponenților Tiraspolului care sfidează actele operațiunii de pacificare și împiedică examinarea și identificarea soluțiilor la problemele din Zona de Securitate.

Delegația Republicii Moldova spune că va insista și mai departe pentru a pune în aplicare pârghiile de care dispune CUC pentru a elimina orice încălcări ale regimului Zonei de Securitate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!