Europarlamentarul Siegfried Mureșan crede că Parlamentul Republicii Moldova se îndepărtează tot mai mult de valorile democratice europene prin deciziile adoptate nedemocratic și netransparent. Despre aceasta Siegfried Mureșan a scris pe o rețea socială, după ce ieri deputații PSRM-Pentru Moldova au votat mai multe legi aproape de miezul noții.

„Condamn decizia majorității parlamentare din Republica Moldova de a adopta Legea bugetului de stat precum și alte legi importante în mod netransparent, fără să respecte procedurile parlamentare democratice și fără să țină cont de amendamentele opoziției”, a menționat parlamentarul european.

Potrivit lui, Legile adoptate vor avea un impact negativ asupra dezvoltării Republicii Moldova: „Aceste legi sunt contestate de reprezentanții societății civile, de opoziția din Republica Moldova precum și de partenerii internaționali. Prin modul în care au fost adoptate aceste legi, Parlamentul Republicii Moldova și-a pierdut din credibilitate în fața partenerilor europeni și o va recâștiga doar întorcându-se pe drumul respectării legii, a constituției și a valorilor democratice europene”.

Totodată, Siegfried Mureșan a făcut un nou apel la majoritatea parlamentară din Republica Moldova să renunțe la deciziile luate netransparent și la limita legii.

Amintim că, ieri, 16 decembrie deputații s-au întâlnit în ședință plenare. În timpul acesteia, mai multe partide au părăsit Legislativul. Deputații rămași, cei din PSRM și Pentru Moldova, au votat mai multe legi până aproape de miezul nopții.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!