În timp ce deputații Vasile Bolea și Marina Tauber spun că în ședința nocturnă de ieri, 16 decembrie, a Parlamentului nu este nimic ieșit din comun, deputații din opoziție Sergiu Litvinenco și Vasile Năstase declară că ceea ce s-a întâmplat ieri este un lucru foarte grav care va afecta țara pe viitor. Declarațiile au fost făcute în timpul emisiunii Politica Nataliei Morari de la tv8.

„Nimeni nu s-a grăbit, a fost votată ordinea de zi, care a fost întărită de plenul Parlamentului. Nu s-au examinat proiectele înainte de deputații care au părăsit ședința, restul s-au examinat. Noi am lucrat o zi întreagă, la finele sesiunii Parlamentului se lucrează până la zece, unsprezece. Nu este nimic ieșit din comun”, a menționat în timpul emisiunii deputatul PSRM Vasile Bolea.

De aceeași părere a fost și deputata Marina Tauber. De asemenea, aceasta a menționat că protestul de ieri al agricultorilor nu a stat la baza ședinței nocturne.

„Am luat mai multe decizii. Dacă o să faceți mai multe analize, din 2009 au fost petrecute 46 de ședințe după ora 18.00. Noi nu ne temem de proteste, noi tot am participat și organizat proteste. Noi nu temem să vorbim cu oamenii. Pentru noi a fost foarte convenabil ca să votăm legile în acea ședință”, a adăugat Marina Tauber.

De altă părere au fost, însă, deputații Sergiu Litvinenco și Vasile Nastase.

„Probabil și anterior se mai întâmplau ședințe care continuau mai târziu decât de obicei. Ieri însă s-au împărțit proiecte pline de scheme și care nu vor aduce foloase oamenilor. A fost o rușine ceea ce s-a întâmplat ieri”, a spus Sergiu Litvinenco.

„Considerăm că a fost un abuz, am avut foarte multe amendamente pentru legi”, a declarat Vasile Năstase.

Amintim că ieri, 16 decembrie, deputații s-au întrunit în ședință plenară. În timpul ședinței deputații partidelor PAS, Platforma DA, Pro Moldova, PPDA au părăsit Legislativul. În același timp, deputații PSRM și Pentru Moldova au votat mai multe proiecte de Legi. Ședința Parlamentului a continuat până aproape de miezul nopții.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!