Rusia este pregătită să-și retragă trupele din stânga Nistrului, însă doar atunci când vor exista condiții favorabile pentru acest lucru. Declarația a fost făcută, acum câteva ore, chiar de către liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care a susținut anuala conferință de presă. În cadrul evenimentului, care a durat aproape cinci ore, președintele rus a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria obținută la prezidențiale și a declarat că este nevoie de dialog între Transnistria și Republica Moldova.

VLADIMIR PUTIN, PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI RUSE: „În principiu, susținem ideea de a retrage trupele, însă doar atunci când condițiile vor fi favorabile. Imediat cum va fi stabilit un dialog între Transnistria și cealaltă parte a Moldovei, imediat ce vor merge pe calea păcii, a împăcării.”

Deși recent, Maia Sandu a declarat că retragerea trupelor rusești din Transnistria este unul din obiectivele sale primordiale, Vladimir Putin declară că nu a fost uimit de acest obiectiv pe care și-l propune președinta aleasă. Mai mult, liderul rus a făcut aluzie asupra faptului că, în acest sens, Maia Sandu ar acționa la comanda Europei.

VLADIMIR PUTIN, PREȘEDINTELE FEDERAȚIEI RUSE: „Maia Sandu, care a fost aleasă, și eu îi urez toate cele bune, succes în lucru, dar nimic nou, ca reprezentant al puterii ea nu a zis. Maia Sandu este președintele Republicii Moldova, dar în același timp, este cetățeancă a României.”

Totuși, președintele Federației Ruse susține că mai devreme sau mai târziu, conflictul transnistrean va trebui rezolvat. Anterior, Maia Sandu declara că va purta discuții cu partea rusească, pentru a găsi soluții la acest capitol.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!