/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Oamenii din Lăpușna au blocat drumul, supărați că au rămas fără sediul Primăriei

17 decembrie 2020, ora 20:43

Protest matinal în satul Lăpușna, din raionul Hâncești. Dis-de-dimineață, zeci de săteni s-au adunat la intrarea în sat, supărați că le-a fost vândut sediul Primăriei. În semn de protest, aceștia au blocat pentru câteva minute un drum național, timp în care au fost păziți de un cordon de polițiști.

„Eu vă promit că o să luptăm până la urmă, ca Dumneavoastră să obțineți victorie!”

Totul a început acum două zile, când primarul de Lăpușna, dar și angajații Primăriei s-au pomenit că nu mai pot intra în clădire. Atunci, mai mulți mascați au înconjurat sediul administrației publice locale, iar primarului din sat i s-a cerut să elibereze clădirea. Astăzi, sătenii au venit să-și susțină primarul.

,, – Vrem să întoarcă Primăria înapoi, măcar cât de puțin, atât măcar, vrem Primăria înapoi.”

„- Niște hoți și bandiți au rămas în Lăpușna. – Și ați rămas fără Primărie? – Da, am rămas fără sediul Primăriei din satul Lăpușna.”

„Noi ce să facem acum, dacă el a luat mama satului Lăpușna? Mama satului.”

Sătenii, dar și primarul din localitate spun că această clădire, în care se afla până mai ieri Primăria, a fost privatizată, după care vândută în mod ilegal de către un fost președinte de sovhoz. De aceea, o vor înapoi. Imediat după protest, alesul local a mers la discuții cu conducerea raionului Hâncești.

ION CHIOSA, PRIMAR DE LĂPUȘNA: „Cauza penală este acum la Anticorupție. Mi s-a părut că lucrurile merg bine, care este problema. De ce trebuie să evacuăm sediul Primăriei, care activează de 18 ani acolo. Noi nu ne putem face serviciile. Totul este blocat și nu știm ce să facem mai departe. Vrem să ne ajutați. Vrem să știm cum a ajuns bunul acesta a întreprinderii de stat Lăpușna, la persoană privată.”

Contactat, acum două zile, de TV8, Vasile Munteanu, fost președinte de sovhoz în satul Lăpușna, dar și fost consilier local, a spus că a devenit în mod legal proprietar al acestui teren și al acestui sediu și că ar avea toate documentele care confirmă acest lucru. Mai mult decât atât, el spune că i-a propus primarului să cumpere ori să arendeze clădirea, însă ultimul ar fi refuzat. Astăzi, după câteva ore de discuții cu conducerea raionului, s-a decis că, până instanța de judecată se va pronunța pe marginea acestui caz, clădirea să fie luată în arendă de Primăria din sat.

ION CHIOSA, PRIMAR LĂPUȘNA: „S-a luat decizia ca, luni, la consiliul local, să punem problema arendei pentru un an de zile, până instanța de judecată va da rezultatul.”

Din cauza acestui conflict, primarul spune că activitate administrației publice locale este paralizată și speră că, la începutul săptămânii viitoare, să poată intra în sediul Primăriei, unde le-au rămas blocate toate documentele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram