Veteranii din patru raioane din țară au ieșit la protestul de pe 17 decembrie din fața Parlamentului, inițiat de către agricultori. Aceștia sunt nemulțumit de graba cu care s-au adoptat pe 16 decembrie, la miezul nopții, legile în Parlament. 

Combatanții sunt din raioanele  Anenii Noi, Căușeni, Cantemir și Ștefan Vodă. Aceștia s-au întrunit în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt din sectorul Centru al Capitalei, având în mâini drapele ale Republicii Moldova.

Vedeți mai jos declarațiile veteranilor:

„Ne-a indignat foarte mult ceea ce s-a petrecut aseară în Parlament. S-au adoptat niște legi care nu aparțin realității. Rugăm președintele țării să preia puterea și să dăm jos acest Parlament care nu corespunde realității”.

„Dragi veterani, vă rog să ieșiți la proteste. Dați să ne sculăm în picioare, să ne apărăm demnitatea”.

„Stimați veterani, noi ne-am adunat aici, în fața Parlamentului, am protestat împreună cu agricultorii, dar conducerea nu ne aude. Vă rog, să ieșiți la protest, să dăm jos această conducere”.

„Atâta timp a trecut…..Toată problema este în guvernarea noastră. Avem pretenții față de deputați, majoritatea dintre ei nu ne mai reprezintă. Ei ca tâlhari, adoptă legile noaptea. Nu trebuie să fim indiferenți, vrem toți să trăim într-o țară liberă”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!