Decretul privind numirea lui Vladimir Golovatiuc în funcția de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost publicat în Monitorul Oficial. 

Vladimir Golovatiuc a fost înaintat la funcția de ambasador după ce Andrei neguța a fost rechemat din funcție după scandalul cu anabolizante, care au fost găsite într-un microbuz cu numere diplomatice.

Autoturismul în care au fost descoperite mai multe cutii cu anabolizante se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova, în perioada 2 – 5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutiile cu anabolizante, a fost pus sub învinuire.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!