/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, flăcări în Rusia și atac la Harkov! SUA încep să trimită noul ajutor Kievului

/DOC/ O nouă amânare în dosarul Șor. Când va avea loc următoarea ședință de judecată

missing
18 decembrie 2020, ora 12:54

Ședința de judecată în dosarul Șor, pornit pentru escrocherie și spălare de bani, care urma să aibă loc joi, 17 decembrie, la Curtea de Apel Cahul, a fost amânată. Instituția indică ca motivul amânării faptul că a expirat programnul de lucru a Curții.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, următoarea ședință a fost programată pentru 21 decembrie, ora 10:30.

Ultima ședință de judecată în dosarul Șor care a avut loc este cea din 10 decembrie 2020. Atunci, s-au examinat cererile procurorilor și a părții vătămate cu privire la administrarea probelor suplimentare, prezentate de către procurorul la ședințele din și 14 septembrie 2020. De asemenea, în ședința din 10 decembrie:
– S-a adoptat încheierea cu privire la administrarea probelor suplimentare prezentate de către procurori și partea vătămată.
– Așa cum ședințele de judecată a durat până la ora 20.57 examinarea in continuare a cauzei a fost amânată în legătură cu faptul că a expirat programul de lucru. Următoarea ședință a fost stabilită pentru data de 17 decembrie 2020 ora 10:30
– Ședința planificata pentru data de 11 decembrie 2020 a fost contramandată în legătură cu faptul că procurorii au solicitat iarăși administrarea probelor suplimentare cu documente, și volumul acestora nu ar fi permis părții apărării să i-a cunoștință cu ele până la ședința din 11 decembrie.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului.

Amintim că, Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Cât privește recuperarea prejudiciului provocat de Ilan Șor, în sentință se precizează doar că „se admite în principiu acțiunea civilă înaintată de BEM, urmând ca asupra cuantumului despăgubirilor cuvenite să hotărască instanța în ordinea procedurii civile”.

Procurorii au cerut anterior o pedeapsă de 19 ani de privare de libertate pentru controversatul businessman.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram