/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Dodon, despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu: „Nu voi deschide parantezele ce se va întâmpla, dar urmează o săptămână cu evenimente istorice”

18 decembrie 2020, ora 10:20

În opinia mea moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu nu are nicio șansă să fie votată. Cel mai probabil nici cvorum la această ședință specială Parlamentară nu va fi. Despre aceasta a declarat Igor Dodon în cadrul rubricii sale săptămânale „Președintele răspunde”.

De asemenea, acesta a menționat că nu va spune ce se va întâmpla până la moțiune și ce va urma după: „nu o să deschid parantezele, o să vedeți săptămâna viitoare, dar va fi o săptămână foarte interesantă. Inaugurarea președintei este un eveniment istoric, dar vor fi și alte evenimente nu mai puțin istorice. Dar, după cum am amenționat, după 24 decembrie toată responsabilitatea este pe umerii noului președinte ales”, a comentat Dodon.

Totodată, Dodon a declarat că este dreptul deputaților că vor să ceară demisia unui Guvern: „Eu, la diferite etape, fiind deputat în opoziție, am semnat 4 sau 5 astfel de moțiuni. Fiecare deputat are dreptul să semneze o moțiune de cenzură. Aceasta a fost depusă regulamentar și ea trebuie să fie dezbătută. Cel mai probabil săptămâna viitoare va fi convocată o ședință specială a Parlamentului”.

Amintim că, fracțiunea parlamentară PAS a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ion Chicu pe 16 decembrie. Documentul a fost semnat de 34 de parlamentari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram