În opinia mea moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu nu are nicio șansă să fie votată. Cel mai probabil nici cvorum la această ședință specială Parlamentară nu va fi. Despre aceasta a declarat Igor Dodon în cadrul rubricii sale săptămânale „Președintele răspunde”.

De asemenea, acesta a menționat că nu va spune ce se va întâmpla până la moțiune și ce va urma după: „nu o să deschid parantezele, o să vedeți săptămâna viitoare, dar va fi o săptămână foarte interesantă. Inaugurarea președintei este un eveniment istoric, dar vor fi și alte evenimente nu mai puțin istorice. Dar, după cum am amenționat, după 24 decembrie toată responsabilitatea este pe umerii noului președinte ales”, a comentat Dodon.

Totodată, Dodon a declarat că este dreptul deputaților că vor să ceară demisia unui Guvern: „Eu, la diferite etape, fiind deputat în opoziție, am semnat 4 sau 5 astfel de moțiuni. Fiecare deputat are dreptul să semneze o moțiune de cenzură. Aceasta a fost depusă regulamentar și ea trebuie să fie dezbătută. Cel mai probabil săptămâna viitoare va fi convocată o ședință specială a Parlamentului”.

Amintim că, fracțiunea parlamentară PAS a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ion Chicu pe 16 decembrie. Documentul a fost semnat de 34 de parlamentari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!