Șoferii sunt rebeli ori regulile sunt prost gândite? Așa ori altfel, de când s-a redeschis circulația transportului pe strada Albișoara din Capitală, tot mai mulți șoferi încalcă regulile, trecând peste linia continuă ori virând peste linia dublă. În realitate, acestea sunt doar câteva dintre abaterile, pe care le-a filmat chiar echipa noastră. Șoferii susțin că nu le este comod să circule așa cum au stabilit autoritățile, deoarece, uneori, sunt nevoiți să înconjoare zone întregi, unde mai mereu sunt ambuteiaje, așa că sunt nevoiți să mai încalce regulile… din când în când.

În această cotitură, mulți încalcă nu din neștiință, ci, după cum spun șoferii – din necesitate. Potrivit conducătorilor auto, curba este prea mică, pentru a-și lua raza necesară, de aceea, ei sunt nevoiți să meargă peste linia continuă.

Din imagini, observăm că și oamenii legii sunt puși în situația să încalce această linie continuă, pentru că nu este suficient loc pentru un viraj normal.

Deși marcajele rutiere de pe strada Albișoara au deja mai bine de o lună, unii șoferi susțin că încă nu s-au obișnuit cu acestea și circulă, în continuare, conform marcajelor vechi.

Unii șoferi , chiar au preferat să facă glume pe această temă.

La solicitarea echipei TV8, ofițera de presă din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia, Golovco, a declarat că, zilnic, mașinile de Poliție patrulează pe strada Albișoara, pentru a monitoriza circulația, iar șoferii care încalcă regulile circulației rutiere sunt sancționați. Aceasta nu ne-a putut numi, însă, o sumă a amenzilor aplicate până în momentul de față șoferilor care nu se conformează noilor reguli de pe strada Albișoara.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!