România va acorda, cu titlul de gratuit, peste 45 de milioane de lei românești Republicii Moldova, din Fondul de rezervă al Guvernului român, drept ajutor umanitar. Un anunț în acest sens a fost făcut de ministrul finanțelor al României, Florin Cîțu, transmite IPN.

„În ședința de Guvern de astăzi au fost aprobate mai multe hotărâri de Guvern care realocă resurse din Fondul de rezervă al Guvernului către sectoare importante din economie, în primul rând către Ministerul Sănătății pentru achiziționarea medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecția COVID, precum și pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlul gratuit pentru Republica Moldova,  45,405 mii lei”, a declarat Florin Cîțu după ședința Guvernului din 17 decembrie.

În Republica Moldova, infecția COVID-19 a afectat până acum 133,3 mii de oameni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!