Șoferul din vina căruia trei oameni au murit, printre care și primarul unui sat, a fost condamnat. Acesta a primit opt ani de închisoare. De asemenea, judecătorii l-au obligat să achite prejudicii morale de jumătate de milion de lei pentru cele două familii, care au avut de suferit. Potrivit avocatei care a reprezentat interesele victimelor, inculpatul și-a recunoscut vina și și-a cerut iertare pentru faptele comise.

Aceste secvențe au fost filmate imediat după producerea cumplitului accident, care a luat viața a trei oameni, care se deplasau pe marginea drumului, după ce a intrat cu mașina peste ei. Printre victime a fost și primarul satului Piatra. Ieri, magistrații judecătoriei Orhei l-a condamnat pe șofer la opt ani de închisoare.

NATALIA DOLGU, AVOCATA PĂRȚII VĂTĂMATE: Și-a recunoscut vina integral, regretă și și-a cerut iertare.”

Pe lângă cei opt ani de închisoare, șoferul a mai fost impus să achite prejudicii morale de jumătate de milion de lei pentru părțile vătămate, asta deși cele două familii, care și-au pierdut membrii în acest accident, au cerut câte un milion pentru fiecare deces.

NATALIA DOLGU, AVOCATA PĂRȚII VĂTĂMATE: Referitor la prejudiciu, nu sunt de acord. A fost solicitată despăgubire ceea ce ține de prejudiciu moral de un milion. Instanța a încasat 250 de mii pentru fiecare succesor al părții vătămate. Ceea ce ține de pedeapsa de 8 ani de închisoare, conform articolului 364, pedeapsa a fost redusă cu o treime. O să vedem dacă contestăm.”

De partea cealaltă, avocata inculpatului a declarat pentru TV8 că nu a discutat cu clientul ei, dacă vor contesta sentința la Curtea de Apel. De asemenea, nu a vrut să se expună pe marginea condamnării la 8 ani de închisoare, dar a precizat că bărbatul va achita suma prejudiciilor, din contul muncii. Judecătorii au pronunțat sentința după aproape cinci luni de examinare a dosarului. Accidentul s-a produs în luna iulie, pe o stradă din satul Piatra.

Șoferul a fost acuzat că, bea fiind, a ieșit la o depășire în cotitură, a pierdut controlul volanului, iar mașina sa a fost aruncată într-un grup de oameni care se deplasau pe margine. Trei persoane au murit, iar un adolescent a ajuns în stare gravă la spital.

Din informaţiile oferite atunci de poliţie, starea de ebrietate avansată a şoferului de 30 de ani a fost confirmată la 1.33 mg/l în aer expirat. Sentința este cu drept de atac și poate fi contestată la Curtea de Apel în termen de 15 zile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!