/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Italia, printre țările care suspendă zborurile din Marea Britanie

missing
20 decembrie 2020, ora 17:48

Ministrul italian de Externe, Luigi Di Maio, a anunţat, duminică, în social media, că Italia va suspenda zborurile din Marea Britanie, la fel cum au procedat şi Olanda şi Belgia.

„Marea Britanie a tras un semnal de alarmă cu privire la noua formă de Covid care ar fi rezultatul unei mutaţii a virusului. În calitate de Guvern, avem datoria de a-i proteja pe italieni, astfel că, după ce am notificat guvernul britanic, suntem pe punctul de a semna cu Ministerul Sănătăţii dispoziţia de suspendare a zborurilor de legătură cu Marea Britanie. Prioritatea noastră este să protejăm Italia şi pe compatrioţii noştri”, a notat Di Maio pe Twitter.

Potrivit presei italiene, duminică sunt programate să sosescă în Italia peste 20 de zboruri, majoritatea în Lombadria, dar şi în Veneto şi Lazio, scrie News.

AP notează că peste 327.000 de cetăţeni italieni locuiesc în Marea Britanie oficial, însă totalul neoficial ar fi de 700.000. Duminică este ultima zi în care italienii pot călători dintr-o regiune în alta înaintea sărbătorilor de iarnă, din cauza unui lockdown parţial impus de autorităţi.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70 la sută mai transmisibilă şi a renunţat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc. În sud-estul Angliei, inclusiv la Londra, nu va exista o relaxare, ci dimpotrivă, măsurile au fost înăsprite.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram