/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Cine sunt cei mai buni tineri fotbaliști moldoveni în 2020

missing
20 decembrie 2020, ora 22:11

Chiar dacă în 2020, nu s-a jucat mult timp, din cauza pandemiei, unii jucătorii moldoveni s-au descurcat foarte bine, în ligile din Europa. În mod special, s-au remarcat tinerii fotbaliști. Unii dintre ei luptă pentru titlu, alții pentru un loc în cupele europene, iar alții continuă să facă ceea ce știu cel mai bine – să marcheze goluri. Noi vă propunem un TOP-3 al celor mai buni tineri jucători moldoveni din anul 2020, în opinia postului nostru. În clasament au fost incluși doar fotbaliști de până la 23 de ani.

Deschide TOP-ul atacantul Vitalie Damașcan, care în 2020 a evoluat la două echipe diferite: Fortuna Sittard și Waalwijk. Pentru Fortuna, a jucat înainte de pandemie, în ianuarie și februarie, strângea șapte meciuri și marca un gol. Apoi, a mers sub formă de împrumut la Waalwijk, unde până acum a strâns 10 meciuri oficiale, a înscris două goluri și a livrat o pasă decisivă.

Pe locul doi se află Ion Nicolaescu, care a început anul în Belarus, la Vitebsk. În perioada dintre martie și august, acesta a bifat 18 meciuri în Prima Ligă Bielorusă și a marcat nu mai puțin de nouă goluri, luptând pentru titlul de golgheter.

Apoi, Nicolaescu a semnat cu DAC Dunajska, în Slovacia, și păstrat forma bună. Până acum acesta a colectat 14 meciuri, a înscris cinci goluri și a livrat o pasă decisivă. De asemenea, echipa lui Nicolăescu luptă pentru titlu.

În fruntea clasamentului să află cel mai constant tânăr moldovean, la nivel înalt, Oleg Reabciuk. Fundașul stânga, cu 24 de selecții, este unul dintre cei mai iubiți jucători de la Pacos de Ferreira, fiind frecvent nominalizat la titlul de cel mai bun jucător al etapei. În sezonul curent, Pacos luptă pentru un loc în cupele europene. În această stagiune a campionatului Portugaliei, pe lângă rolul de titular autentic, Oleg a livrat o pasă decisivă și a marcat două goluri, unul dintre ele fiind în poarta celor de la Benfica. A fost o reușită de vis.

2020 a fost un an frumos și pentru alți tineri fotbaliști moldoveni. Și mai exact pentru cei din naționala noastră de tineret, care au bătut-o pe Belgia, cu 1 la 0.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram