Chiar dacă în 2020, nu s-a jucat mult timp, din cauza pandemiei, unii jucătorii moldoveni s-au descurcat foarte bine, în ligile din Europa. În mod special, s-au remarcat tinerii fotbaliști. Unii dintre ei luptă pentru titlu, alții pentru un loc în cupele europene, iar alții continuă să facă ceea ce știu cel mai bine – să marcheze goluri. Noi vă propunem un TOP-3 al celor mai buni tineri jucători moldoveni din anul 2020, în opinia postului nostru. În clasament au fost incluși doar fotbaliști de până la 23 de ani.

Deschide TOP-ul atacantul Vitalie Damașcan, care în 2020 a evoluat la două echipe diferite: Fortuna Sittard și Waalwijk. Pentru Fortuna, a jucat înainte de pandemie, în ianuarie și februarie, strângea șapte meciuri și marca un gol. Apoi, a mers sub formă de împrumut la Waalwijk, unde până acum a strâns 10 meciuri oficiale, a înscris două goluri și a livrat o pasă decisivă.

Pe locul doi se află Ion Nicolaescu, care a început anul în Belarus, la Vitebsk. În perioada dintre martie și august, acesta a bifat 18 meciuri în Prima Ligă Bielorusă și a marcat nu mai puțin de nouă goluri, luptând pentru titlul de golgheter.

Apoi, Nicolaescu a semnat cu DAC Dunajska, în Slovacia, și păstrat forma bună. Până acum acesta a colectat 14 meciuri, a înscris cinci goluri și a livrat o pasă decisivă. De asemenea, echipa lui Nicolăescu luptă pentru titlu.

În fruntea clasamentului să află cel mai constant tânăr moldovean, la nivel înalt, Oleg Reabciuk. Fundașul stânga, cu 24 de selecții, este unul dintre cei mai iubiți jucători de la Pacos de Ferreira, fiind frecvent nominalizat la titlul de cel mai bun jucător al etapei. În sezonul curent, Pacos luptă pentru un loc în cupele europene. În această stagiune a campionatului Portugaliei, pe lângă rolul de titular autentic, Oleg a livrat o pasă decisivă și a marcat două goluri, unul dintre ele fiind în poarta celor de la Benfica. A fost o reușită de vis.

2020 a fost un an frumos și pentru alți tineri fotbaliști moldoveni. Și mai exact pentru cei din naționala noastră de tineret, care au bătut-o pe Belgia, cu 1 la 0.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!