FSB susține că înregistrarea audio făcută publică de opozantul rus Alexei Navalnîi, care dezvăluie noi detalii în cazul otrăvirii sale, este trucată.

„Imaginile video cu discuția telefonică este fals. Așa-zisa investigație apărută pe internet despre anumite presupuse acțiuni împotriva lui Alexei Navalnîi nu este decât o provocare îndreptată împotriva FSB”, se arată într-un comunicat publicat de Meduza.

Amintim că astăzi a fost publicată o investigație în care se prezintă o discuție telefonică dintre un agent FSB care povestește detalii despre otrăvirea opozantului rus. Konstantin Kudryavtsev a vorbit și despre alte persoane implicate în otrăvirea lui Alexei Navalnîi în orașul siberian Tomsk și despre cum a fost trimis să „facă curat”. Dar agentul nu vorbea la telefon cu un oficial din Consiliul Național de Securitate al Rusiei, așa cum credea el, ci chiar cu Navalnîi, care a fost la un pas de moarte după incidentul din august.

În timpul discuției telefonice, angajatul FSB spune că  neorotoxina letală Noviciok i-a fost plantată în lenjeria intimă a lui Navalnîii.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!