/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Ion Ceban: „Toți se plâng că nu sunt paturi pentru persoanele infectate cu virusul COVID-19, dar alta e problema. Nu mai avem lucrători medicali”

missing
21 decembrie 2020, ora 09:02

Toți ne plângem că nu sunt paturi pentru persoanele infectate cu coronavirus, dar nu aceasta este cea mai mare problemă, căci paturi și echipament găsim. Problema e mult mai gravă, riscăm exact ca și alte țări să nu mai avem cadre medicale. Despre aceasta a declarat edilul Capitalei Ion Ceban în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei.

„Cred că se exagerează. Localurile sunt pline, nu se ține cont de distanță, oamenii postează pe rețelele sociale că au sărbătorit, s-au simțit bine. Nu știu cât de bine le va părea în spital”, a comentat Ceban în timpul ședinței.

Totodată, potrivit Tatianei Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, după 8 săptămâni de creștere, săptămâna anterioară s-a atestat o mică descreștere a cazurilor cu COVID-19 în municipiul Chișinău. În același timp, cazurile grave rămân în creștere.

„La nivel național avem peste 135 de mii de cazuri, dintre care peste 56 de mii au fost confirmate în Chișinău. Peste 40 de mii de oameni au fost tratați. La momentul actual avem criză de lucrători medicali. În spitale, din cele 1172 de paturi destinate persoanelor cu COVID-19, 996 sunt ocupate”, a declarat Bucearschi.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram