Toți ne plângem că nu sunt paturi pentru persoanele infectate cu coronavirus, dar nu aceasta este cea mai mare problemă, căci paturi și echipament găsim. Problema e mult mai gravă, riscăm exact ca și alte țări să nu mai avem cadre medicale. Despre aceasta a declarat edilul Capitalei Ion Ceban în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei.

„Cred că se exagerează. Localurile sunt pline, nu se ține cont de distanță, oamenii postează pe rețelele sociale că au sărbătorit, s-au simțit bine. Nu știu cât de bine le va părea în spital”, a comentat Ceban în timpul ședinței.

Totodată, potrivit Tatianei Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, după 8 săptămâni de creștere, săptămâna anterioară s-a atestat o mică descreștere a cazurilor cu COVID-19 în municipiul Chișinău. În același timp, cazurile grave rămân în creștere.

„La nivel național avem peste 135 de mii de cazuri, dintre care peste 56 de mii au fost confirmate în Chișinău. Peste 40 de mii de oameni au fost tratați. La momentul actual avem criză de lucrători medicali. În spitale, din cele 1172 de paturi destinate persoanelor cu COVID-19, 996 sunt ocupate”, a declarat Bucearschi.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!