Salariații Sindicatelor în Construcții din Moldova au ieșit, astăzi, la protest.  Îmbrăcați în veste pentru constructori și cu căști de protecție pe cap, sindicaliștii au venit în fața Executivului și au scandat lozinci ore în șir. Ei au cerut majorarea salariilor de la 3100 de lei până la 5000 de lei. Ei spun că au început să înainteze mai multe revendicări, încă din anul 2017, însă autoritățile au ignorat cerințele lor.

Sindicaliștii au venit, astăzi, pentru prima dată, în fața Guvernului. Ei spun, însă, că sunt gata să iasă la protest ori de câte ori va fi nevoie, deoarece, deja de ani de zile înaintează Ministerului Economiei și Infrastructurii mai multe revendicări, care așa și nu au ajuns să fie analizate.

ANA, ANGAJATĂ „SINDICONS”: Astăzi, am ieșit aici să atragem atenția Sindicatelor în Construcții către guvernare să participe la dialog social pentru revendicările care au fost înaintate de mai mulți ani și sunt ignorate”.

IURIE POJOGA, ANGAJAT„SINDICONS”: „Noi suntem de la alt sindicat, de la Agricultură și Industria Prelucrătoare. Vrem să susținem colegii noștri din construcții, care au înaintat cerințe, după părerea noastră, corecte și să ne expunem și noi părerea despre Ministerul Economiei. MUSCA 00.40-00.53 Noi deja încercăm de mai multe luni, vom avea anul acum de când încercăm să atragem atenția asupra restanțelor salariale, care sunt neplătite deja de mai mult de un an. Acuși o să avem doi ani”.

Unul dintre organizatorii acestei manifestații este chiar președintele Sindicatelor din Construcții. El spune că membrii de sindicat solicită Ministerului Economiei și Infrastructurii respectarea principiilor de bază ale parteneriatului social și convocarea Comisiei pentru consultări și negocieri colective în ramura construcțiilor.

 VICTOR TALMACI, PREȘEDINTELE „SINDICONS”: „Scopul acțiunii noastre de astăzi este cât mai concret și cât mai clar ca guvernarea să înțeleagă cerințele noastre și dialogul să fie cât mai constructiv și cât mai eficient”.

Într-un comunicat emis de Sindicatele în Construcții se arată că, până astăzi, negocierile cu reprezentanții Ministerului nu au adus rezultate, iar revendicările membrilor de sindicat nici măcar nu au fost puse în discuție. Am încercat să obținem și o reacție a Ministerului Economiei și Infrastructurii, însă, deși am insistat, nimeni nu ne-a răspuns la telefon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!