/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Expert, despre dosarul Șor: „Dacă într-un caz obișnuit s-ar fi întâmplat așa ceva, avocații ar fi înhățat amenzi la fiecare ședință”

21 decembrie 2020, ora 23:10

Dacă s-ar întâmpla în alt dosar ceea ce se întâmplă în dosarul liderului Partidului Șor, Ilan Șor, ar fi demult aplicate sancțiuni. Este părea președintelui Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea. 

„Dacă într-un caz obișnuit s-ar întâmpla așa ceva, avocații fie ar fi scoși din dosar, fie ar fi înhățat amenzi la fiecare ședință și procesul ar fi continuat”, a declarat președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, în cadrul emisiunii „Cutia Neargră” de la TV8.

Referidu-se la acest subiect, avocata Cristina Țărnă a menționat că „când o să epuizeze ideile la nivelul Curții de Apel de Cahul, o să ceară o strămutare la o altă Curte de Apel. Și putem să reluăm hora pe toate cinci”.

„Șor a făcut odată declarații, cred că mai poate da declarații la nevoie. Nu exclud că acesta poate fi unul dintre motive. A scuturat cu genți în fața unor politicieni, dar nu am mai văzut dezvăluiri. Nu exclud că Șor mai are niște înregistrări la activ cu care poate să șantajeze politicul, care aparent controlează justiția”, a adăugat Cristina Țărnă.

Amintim că Curtea de Apel Cahul a suspendat, astăzi, examinarea dosarului „Șor”. Acțiunea va rămâne valabilă până în momentul în care Curtea Constituțională se va pronunța asupra excepției de neconstituționalitate, învocată în instanță de către avocații lui Ilan Șor.

Potrivit apărătorilor lui Șor, cercetarea dosarului este suspendată din cauza unor neclarități ce țin de procedura de recuzare a judecătorului. Astfel, judecătoarea care a examinat acest dosar mai bine de doi ani și jumătate, ea fiind și raportor, ar putea pleca din sistem. O cerere în acest sens urmează să fie pusă în discuție, mâine, de către magistrații Consiliului Superior al Magistraturii.

Ilan Șor a fost reţinut în mai 2015, iar în 2017 a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. Instanţa a dispus, însă, ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor a părăsit Republica Moldova anul trecut, atunci când democrații au plecat de la guvernare. Potrivit Ministerului de Interne, Ilan Șor se află în Israel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram