/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Când va ajunge vaccinul anti-COVID în Moldova și cine va fi vaccinat în mod prioritar

missing
22 decembrie 2020, ora 11:25

Vaccinul anti-COVID ar putea ajunge în Republica Moldova în luna aprilie-mai 2021. Informația a fost oferită pentru TV8 de către Anatolie Melnic, șeful secției Supraveghere Epidemiologică a Bolilor Prevenibile din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.  

Potrivit specialiștilor ANSP, vaccinul împotriva Coronavirusului va fi transmis Moldovei de Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizări, iar conform planului național de imunizare, prioritari vor fi vaccinați angajații din sistemul medical.

„Au loc tratative privind semnarea unui acord de livrare a vaccinului în Moldova, dar cel mai devreme îl putem aștepta în luna aprilie-mai 2021. În primul rând vor fi vaccinați lucrătorii medicali, angajații și beneficiarii din centrele de plasament. Deoarece vaccinurile care sunt puse acum pe piață prevăd administrarea a două doze la un interval de 21 – 28 de zile, estimăm ca în prima etapă să fie vaccinați 700 de mii de oameni”, a declarat Anatolie Melnic.

Totodată, acesta susține că în dependență de disponibilitatea vaccinului vor fi vaccinate și persoanele din alte grupe de risc precum vârstnicii și cei care suferă de boli cronice.

Joi, 17 decembrie, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că, începând cu 27 decembrie 2020, în toate țările UE va începe, concomitent, vaccinarea masivă a populației împotriva COVID-19. La 21 decembrie 2020, Agenția Europeană pentru Medicamente a autorizat vaccinul Pfizer BioNTech – un pas decisiv în demararea campaniei de imunizare în Uniunea Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram