Deputatul din partea fracțiunii parlamentare Platforma Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc,  a venit cu un mesaj către colegii săi în care le cere să susțină două proiecte menite să ajute cadrele medicale în plină pandemie și nu doar.

„Pe lângă indemnizația de 16.000 de lei, cadrele medicale care luptă în prima linie în plină pandemie beneficiau de un spor salarial. De acest spor salarial vor beneficia doar până la 31 decembrie 2020. Platforma DA a înregistrat un proiect 213, astfel ca să modificăm Codul Muncii, legea salarizării și legea salarizării în sectorul bugetar. Astfel ca, indiferent de pandemie, să ajustăm legislația astfel încât cadrele medicale care luptă în prima linie să poată beneficia de sporuri salariale pentru a fi susținuți”, a declarat Vovc într-un briefing de presă.

Deputatul susține că proiectul a fost votat în prima lectură și a primit un aviz pozitiv din partea Guvernului cu anumite recomandări care au fost acceptate pentru a doua lectură.

„Proiectul are raportul pentru a doua lectură și trebuia să fie votat la ședințele de săptămâna trecută. Cu regret ați văzut ce au făcut socialiștii cu Șor, au închis sesiunea parlamentară”, a declarat Liviu Vovc.

Ba mai mult, în cadrul aceluiași briefing, Liviu Vovc susține că un alt proiect privind modificarea componenței comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică urma să treacă examinarea Parlamentară.

„Noi vedem cât de ineficientă este comisia acum și trebuie să o reformăm. Propunerea Platformei DA este ca din această comisie doar 50 % să fie reprezentanți ai Guvernului, care la moment sunt 100 %, iar 50 % să fie specialiști în domeniu. Specialiști de la Universitatea de Medicină, de la Școala de Management în Sănătate Publică, Academia de Științe, din societatea civilă. Noi nu mai putem aștepta, nu mai putem să ne punem speranța în actuala comisie”.

Spre final, alesul poporului a venit cu un îndemn către deputații actualului Legislativ.

„Dacă vă declarați într-adevăr că sunteți aici pentru a apăra interesele oamenilor, veniți mâine la ședința plenară și susțineți aceste două proiecte. Platforma DA va insista ca să fie incluse pe ordinea de zi. Indiferent de interesele voastre, viața oamenilor trebuie să devină prioritară.”

Amintim că, mâine, 23 decembrie, urmează să aibă loc ședința parlamentară unde va fi examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Ion Chicu. Moțiunea este semnată de 36 de parlamentari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!