„Transportul feroviar de mărfuri a fost afectat în ultimul timp de criza pandemică și seceta din acest an ceea ce a dus la micșorarea veniturile întreprinderii Calea Ferată din Republica Moldova. Acest fapt a dus la întârzierile salariale de care se plâng angajații instituției”. Cel puțin asta se arată într-un răspuns primit de la conducerea CFM. 

Ramura transportului de pasageri, de asemenea, a fost afectată. Astfel, începând cu data 16.03.2020, au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată rutele de tren interstatale și internaționale”, se mai arat în răspunsul primit de la conducerea CFM.

Totodată, directorul general interimar al CFM, Andrian Onceanu, spune că o altă cauză sunt „datoriile istorice față de anumiți agenți economici și bănci, în baza căror executorii judecătorești au aplicat sechestre pe conturile gestionate de către întreprindere”, precizând că se întreprind măsuri pentru rezolvarea problemei financiare.

Amintim că săptămâna trecută la adresa redacției noastre am primit mai multe apeluri telefonice de la angajați ai Căii Ferate care se plângeau că nu au primit salarii de două luni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!