/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/DOC/ Cum explică conducerea CFM întârzierile salariale de care se plâng muncitorii

missing
22 decembrie 2020, ora 11:44

„Transportul feroviar de mărfuri a fost afectat în ultimul timp de criza pandemică și seceta din acest an ceea ce a dus la micșorarea veniturile întreprinderii Calea Ferată din Republica Moldova. Acest fapt a dus la întârzierile salariale de care se plâng angajații instituției”. Cel puțin asta se arată într-un răspuns primit de la conducerea CFM. 

Ramura transportului de pasageri, de asemenea, a fost afectată. Astfel, începând cu data 16.03.2020, au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată rutele de tren interstatale și internaționale”, se mai arat în răspunsul primit de la conducerea CFM.

Totodată, directorul general interimar al CFM, Andrian Onceanu, spune că o altă cauză sunt „datoriile istorice față de anumiți agenți economici și bănci, în baza căror executorii judecătorești au aplicat sechestre pe conturile gestionate de către întreprindere”, precizând că se întreprind măsuri pentru rezolvarea problemei financiare.

Amintim că săptămâna trecută la adresa redacției noastre am primit mai multe apeluri telefonice de la angajați ai Căii Ferate care se plângeau că nu au primit salarii de două luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram