Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca o reuniune a membrilor pentru discuţii pe tema strategiilor pentru contracararea unei noi tulpini de coronavirus, mai contagioasă, care a apărut în Marea Britanie, a anunţat marţi directorul biroului pentru Europa al instituţiei, relatează Reuters.

Nu a fost oferită o dată pentru această întâlnire.

„Limitarea călătoriilor pentru a stopa răspândirea este prudentă până când vom avea informaţii mai bune. Lanţuri de aprovizionare pentru produse esenţiale şi călătoriile esenţiale ar trebui să fie în continuare posibile”, a scris pe Twitter directorul regional al OMS, Hans Kluge, îndemnând la sporirea măsurilor de prevenţie.

Instituţia cu sediul la Geneva a atras atenţia asupra mesajelor alarmiste referitoare la noua tulpină, spunând că aceasta este normală în evoluţia unei pandemii şi a lăudat totodată Marea Britanie pentru detectarea ei.

Într-un comunicat emis marţi, OMS a repetat că nu există deocamdată suficiente informaţii pentru a determina dacă noua variantă ar putea afecta eficacitatea vaccinului, adăugând că cercetările sunt în curs de desfăşurare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!