/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Organizația Mondială a Sănătății convoacă o întâlnire pe tema noii tulpini a virusului

missing
22 decembrie 2020, ora 13:09

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va convoca o reuniune a membrilor pentru discuţii pe tema strategiilor pentru contracararea unei noi tulpini de coronavirus, mai contagioasă, care a apărut în Marea Britanie, a anunţat marţi directorul biroului pentru Europa al instituţiei, relatează Reuters.

Nu a fost oferită o dată pentru această întâlnire.

„Limitarea călătoriilor pentru a stopa răspândirea este prudentă până când vom avea informaţii mai bune. Lanţuri de aprovizionare pentru produse esenţiale şi călătoriile esenţiale ar trebui să fie în continuare posibile”, a scris pe Twitter directorul regional al OMS, Hans Kluge, îndemnând la sporirea măsurilor de prevenţie.

Instituţia cu sediul la Geneva a atras atenţia asupra mesajelor alarmiste referitoare la noua tulpină, spunând că aceasta este normală în evoluţia unei pandemii şi a lăudat totodată Marea Britanie pentru detectarea ei.

Într-un comunicat emis marţi, OMS a repetat că nu există deocamdată suficiente informaţii pentru a determina dacă noua variantă ar putea afecta eficacitatea vaccinului, adăugând că cercetările sunt în curs de desfăşurare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram