/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Premierul Chicu: „Este mare probabilitatea că aceasta este ultima ședință de Guvern”

missing
22 decembrie 2020, ora 19:40

„Este mare probabilitatea că aceasta este ultima ședință a Guvernului în componența actuală”. Despre aceasta a declarat premierul Ion Chicu la întrunirea Cabinetului de Miniștri de pe 22 decembrie curent. 

Premierul Ion Chicu: „Vorbesc despre aceasta considerând și evenimentul de mâine care se numește examinarea moțiunii de cenzură în Legislativ, dar este vorba și despre acel obiectiv despre care noi am discutat și pe care l-am agreat, de a dizolva actualul Permanent, întrucât nu reprezintă poporul R. Moldova. Este necesar de efectuat toate acțiunile pentru ca acest Parlament să fie dizolvat și să intre în istorie, acoperit cu multe file și nimeni să nu-și mai aducă aminte ce a făcut și ce face”.

Șeful Executivului a spus că a solicitat pentru mâine întrevederi cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi, cu șeful statului în exercițiu Igor Dodon și președinta aleasă Maia Sandu, pentru a discuta despre modalitățile prin care poate fi dizolvat Legislativul, iar ulterior va veni cu declarații.

Precizăm că, Parlamentul trebuia să se convoace într-o ședință extraordinară, miercuri, 23 decembrie, pentru a dezbate moțiunea de cenzură împotriva actualului Guvern. Moțiunea a fost depusă de fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Documentul a fost semnat de către 34 de deputați.

Guvernul Ion Chicu a fost învestit pe 14 noiembrie 2019.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram