Uniunea Europeană (UE) va extinde asistența financiară pentru reforma poliției în Republica Moldova pentru anul 2021. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Addendumului nr. 2 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind Programul de suport bugetar pentru reforma poliției în Republica Moldova pentru anii 2017-2020.

UE urmează să redirecționeze fondurile existente pentru suportul bugetar pentru reforma poliției în vederea sprijinirii eforturilor organelor de aplicare a legii din Republica Moldova în combaterea și gestionarea situației COVID-19. Pentru aceasta, MAI va elabora un plan cu privire la progresele înregistrate în implementarea măsurilor COVID-19 relevante pentru subdiviziunile de aplicare a legii: Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General de Carabinieri. Măsurile care vor fi incluse în acest plan vor acoperi necesitățile pentru a proteja mai bine personalul de aplicare a legii și publicul larg împotriva riscurilor legate de COVID-19.

Aprobarea și implementarea acestui plan condiționează acordarea sprijinului bugetar în valoare totală de 21,4 mln de euro. Totodată, urmează să fie înregistrate progrese satisfăcătoare în ceea ce privește punerea în aplicare ulterioară a Strategiei naționale de dezvoltare a Poliției 2016 – 2020.

Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană privind Programul de suport bugetar pentru reforma poliției în Republica Moldova pentru anii 2017-2020 a fost semnat la 14 decembrie 2016.

Potrivit prevederilor legale, în cazul tratatelor internaționale, adoptarea deciziei cu privire la inițierea negocierilor este precedată de consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!