Un membru al Asociației Polițiștilor „Scutul Dreptății” din Ialoveni a fost reținut de oamenii legii într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi promis să-l ajute pe un alt bărbat să obțină tutela și să-i fie recunoscută paternitatea asupra unei minore, născute din concubinaj cu mama copilului, care însă nu ar fi divorțată de primul soț.

Conform materialelor cauzei penale, bănuitul ar fi susținut că are influență asupra unor persoane publice din cadrul Direcției generale asistență socială și protecția familiei Ialoveni și Serviciul stare civilă al Agenției Servicii Publice și că le-ar putea determina să adopte o decizie favorabilă în cazul tatălui biologic al minorei.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul ar fi pretins suma de 500 de euro pe care a primit-o în trei tranșe: 100, 200 și respectiv 200 de euro, fiind documentat de ofițerii CNA în timpul primirii ultimei tranșe. Bărbatul ar fi fost ajutat un intermediar care, la fel, are statut de bănuit în această cauză.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar bărbatul a fost reţinut și plasat în arest preventiv în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de puşcărie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!