/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO LIVE/ Agricultorii au ieșit din nou la protest: „Vrem ca premierul să iasă în fața noastră”

missing
22 decembrie 2020, ora 12:45

După o pauză de trei zile, agricultorii au ieșit din nou la protest în fața Guvernului. Aceasta după ce fermierii nu au obținut vreun rezultat de la autorități.

Agricultorii vor manifesta astăzi la Guvern. Aceștia au promis că astăzi vor fi în număr mult mai mare și vor schimba tonul protestului, dacă până luni, 21 decembrie, nu se ia o decizie concretă, care să le satisfacă doleanțele.

Precizăm că, ieri, 22 decembrie, reprezentanții Federației Naționale a Fermierilor au avut o întâlnire cu ministrul Agriculturii, Ion Perju, însă fără vreun rezultat pozitiv.

UPDATE 13.00 Protestul pentru astăzi a luat sfârșit, dar agricultorii nu cedează. Aceștia au anunțat reluarea protestului joi, 24 decembrie, la ora 11.00. Mai mult, agricultorii au anunțat că vor bloca bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

UPDATE 12.45 Agricultorii cer ca premierul să iasă în fața lor pentru discuții. De asemenea, aceștia spun că agricultorii care sunt acum cu tractoarele la vama Leușeni vor bloca toate automobilele cu mărfuri care vor încerca să intre sau să părăsească țara.

UPDATE 11.35 „Suntem într-o situație de colaps. Anul acesta ne-am confuntat cu seceta. Nu este cazul să ni se spună că suntem puțini, nu este adevărat. suntem mulți. Noi agricultorii am fost puși în situația să cerem ca să putem supraviețui. Noi suntem o țară agrară. Astfel cerem susținere de la toată lumea. Îmi pare rău că nu suntem apreciați”, a menționat un alt agricultor.

UPDATE 11.27 „Toată clasa politică care vine cu intimidări grave la adresa agricultorilor, să înceteze să facă acest lucru. Noui suntem azi aici pentru un viitor mai bun, dar nu avem cu cine. Vedeți câtă îngâmfare. Practic suntem falimetați toți. Totul se ține lanț. În 30 de ani, clasa politică au pus în genunchi toată agricultura. Dacă nu facem o schimbare în această țară, ea este compromisă”, a spus unul dintre agricultori.

UPDATE 11.20 La protest sunt prezente o coloană de microbuze. Oamenii au venit din mai multe localități a țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram