Salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2021, va constitui 8716 lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în ședința de marți, 22 decembrie, a cabinetului de miniştri.

Cuantumul respectiv este utilizat la determinarea plafonului bazei de calcul a indemnizațiilor de asigurări sociale și a venitului lunar asigurat al salariaților rezidenților parcurilor IT.

Salariu mediu lunar pe economie a fost calculat în conformitate cu prognoza indicatorilor macroeconomici pentru anii 2021-2023, estimate de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

În prezent, salariul mediu pe economie este de 7953 lei.Totodată, a fost majorat cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real de la 2775 lei la 2935 lei pe lună.

Guvernul reexaminează cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real  în funcție de creșterea sumară anuală a indicelui prețurilor de consum și a ratei de creștere a productivității muncii la nivel național.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!