/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

După învestirea Maiei Sandu în funcția de președinte, Dodon anunță că pleacă la Moscova

missing
23 decembrie 2020, ora 21:37

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, pleacă la Moscova, dar de data aceasta nu în calitate de șef al statului. Igor Dodon va pleca în capitala Rusiei mâine, 24 decembrie, chiar după ceremonia de învestire a Maiei Sandu. Anunțul a fost făcut de către Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Moldova 1.

Igor Dodon a declarat că va avea „mai multe întrevederi importante”, despre care nu poate oferi mai multe detalii.

Igor Dodon, președinte în exercițiu: „Ce ține de întrevederi oficiale, voi avea o întrevedere cu președintele Dumei de Stat, cu dl Kozak. Sunt și întrevederi neoficiale, dar despre ele nu se spune.  Săptămâna curentă,  în cadrul întrevederii voi discuta și despre relațiile R. Moldova cu Federația Rusă odată cu venirea noului președinte ales. Ar putea să nu fie prelungite facilitățile, dar acest subiect ține de președintele țării.”

Igor Dodon a mai declarat că nu va participa mâine, 24 decembrie, la ședința comună a Parlamentului și Curții Constituționale (CC) când va fi depus jurământul de către președinta aleasă, Maia Sandu. Președintele în exercițiu a menționat că va participa la procedura protocolară de transmitere a puterii.

Joi, 24 decembrie, în sala Palatului Republicii va avea loc ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de președintă al R. Moldova. Anterior, președinta aleasă a menționat că pe fundalul pandemiei, evenimentul va fi mai modest, iar numărul invitaților va fi redus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram