Președintele în exercițiu, Igor Dodon, pleacă la Moscova, dar de data aceasta nu în calitate de șef al statului. Igor Dodon va pleca în capitala Rusiei mâine, 24 decembrie, chiar după ceremonia de învestire a Maiei Sandu. Anunțul a fost făcut de către Igor Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Moldova 1.

Igor Dodon a declarat că va avea „mai multe întrevederi importante”, despre care nu poate oferi mai multe detalii.

Igor Dodon, președinte în exercițiu: „Ce ține de întrevederi oficiale, voi avea o întrevedere cu președintele Dumei de Stat, cu dl Kozak. Sunt și întrevederi neoficiale, dar despre ele nu se spune.  Săptămâna curentă,  în cadrul întrevederii voi discuta și despre relațiile R. Moldova cu Federația Rusă odată cu venirea noului președinte ales. Ar putea să nu fie prelungite facilitățile, dar acest subiect ține de președintele țării.”

Igor Dodon a mai declarat că nu va participa mâine, 24 decembrie, la ședința comună a Parlamentului și Curții Constituționale (CC) când va fi depus jurământul de către președinta aleasă, Maia Sandu. Președintele în exercițiu a menționat că va participa la procedura protocolară de transmitere a puterii.

Joi, 24 decembrie, în sala Palatului Republicii va avea loc ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de președintă al R. Moldova. Anterior, președinta aleasă a menționat că pe fundalul pandemiei, evenimentul va fi mai modest, iar numărul invitaților va fi redus.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!