Președintele în exercițiu Igor Dodon a oferit primele declarații, după ce premierul în exercițiu Ion Chicu a anunțat despre demisia Executivului, în cadrul unui briefing de presă pe 23 decembrie curent. 

„Decizia de astăzi cu privire demisia Guvernului este una asumată. Am discutat că la această etapă este o decizie potrivită, nu a fost luată sub presiunea moțiunii de cenzură sau a protestelor. Este una asumată, pentru a declanșa procedura organizării alegerilor anticipate”, a spus șeful statului în exercițiu.

Igor Dodon a mulțumit Executivului, menționând că a fost o colaborare eficientă între toate structurile statului. Mai mult, Igor Dodon a spus că pe 30 decembrie va avea loc congresul Partidului Socialiștilor, în cadrul căruia el va fi ales președinte al formațiunii. „Suntem gata să discutăm cu toți, fie numim un Guvern provizoriu, fie declanșăm alegeri anticipate”.

Ultima oră! Premierul Ion Chicu anunță despre demisia Guvernului

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!