Prim-ministrul Ion Chicu a anunțat demisia Guvernului, astfel Cabinetul de miniștri  va fi în exercițiu până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. Asta stipulează legislația R. Moldova.

În perioada în care este demisionar, Guvernul va îndeplini doar funcții de administrare a treburilor publice. Cabinetul de miniștri nu poate lua decizii  ce țin de politica externă și nu are dreptul la inițiativă legislativă.

Președintele țării este obligat să inițieze consultări cu fracțiunile parlamentare pentru formarea unui nou Guvern.

După consultarea deputaților, președintele desemnează un candidat pentru funcția de premier și, în termen de 15 zile de la desemnare, candidatul cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate al Guvernului și prezintă lista întreagă a Cabinetului de miniștri.

Termenul limită pentru investirea noului Cabinet de miniștri este de trei luni. Dacă în această perioadă nu este votat Guvernul, Parlamentul este dizolvat și se anunță alegeri parlamentare anticipate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!