Situația epidemiologică în municipiul Chișinău rămâne a fi una foarte complicată. Circa 1 600 de lucrători medicali sunt infectați cu virusul COVID-19, iar 52 de pacienți se află în stare foarte gravă. Despre aceasta a anunțat șeful adjunct al Direcției sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă, la ședința de pe 23 decembrie a Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

Potrivit funcționarului, incidența este aproape de 800 de cazuri la 100 de mii de oameni. „În spitalele din Chișinău sunt internați 850 de pacienți. Capacitatea totală de spitalizare este 1 172 de paturi, dintre care 935 pentru adulți, 167 pentru copii și 40 pentru maternitate”, a declarat șeful adjunct al Direcției sănătate.

De asemenea, Boris Gîlcă a menționat că la Centrul de Triere de la „Moldexpo” sunt gata pentru activare 200 de paturi, iar în cazul în care va crește numărul de cazuri de coronavirus, vor fi activate alte 140 de paturi.

În municipiul Chișinău au fost confirmate 57 780 de cazuri. 40 855 de pacienți s-au vindecat, iar 918 au pierdut lupta cu noul coronavirus. Sub supravegherea medicilor se află 10 889 de persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!