Compania internațională de colectare a datelor statistice în fotbal, InStat, i-a numit pe cei mai productivi fotbaliști din campionatul Republicii Moldova. Cei mai convingători au fost, de departe, jucătorii de la Sheriff Tiraspol.

Cei de la InStat au anunțat cei mai prolifici jucători din Divizia Națională, pe fiecare poziție, după numărul de acțiuni eficiente. Astfel, la portari, pe primul loc a fost Zvonimir Mikulic de la Sheriff. Al doilea a fost Emil Tîmbur, de la Milsami, iar al treilea – Cristian Avram, de la Petrocub.

Cel mai capabil fundaș a fost desemnat Veaceslav Posmac, căpitanul Sheriff-ului. Pe podium au mai fost chemați alți doi jucători de la tiraspoleni: brazilianul Cristiano și nigerianul Faith Obilor. La mijloc, s-a impus William Sinisterra, la fel de la Sheriff. Pe doi a fost camerunezul Melachio, care o reprezintă pe Sheriff, iar al treilea – Richard Gadze, și el de la campioana de la Tiraspol.

Cel mai eficient atacant a fost numit columbianul Franck Castaneda, care a marcat în acest sezon 13 goluri. Al doilea este Peter Wilson, tot de la Sheriff, iar podiumul este închis de către Sergiu Plătică, de la Petrocub. Divizia Națională, suspendată din cauza pandemiei de coronavirus, își va redeschide ușile în februarie 2021.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!