Se zice că timpul le vindecă pe toate și, tot în timp, lucrurile se schimbă, uneori, într-un mod total neașteptat. Cine s-ar mai fi gândit, acum un an, că micuții de la grădiniță vor participa la matinee… online? Și totuși, mai multe grădinițe din Capitală au început deja a-și aduna copiii în fața ecranelor calculatoarelor, unde își etalează talentele în ale recitatului, cântatului ori dansatului. Conform noilor reguli impuse de autorități, din cauza pandemiei de Covid-19, părinții nu au voie să fie prezenți la matinee, așa că, aceștia s-au acomodat și ei în fața calculatoarelor, pe la casele lor, de unde și-au urmărit odraslele în toată splendoarea lor.

Aceste imagini ne-au fost expediate de directoarea unei grădinițe din Capitală. Din cauza noilor restricții impuse de autorități, părinții nu au avut voie să fie prezenți la matineele copiilor. De aceea, i-au urmărit cu mare atenție, care de la serviciu, care de acasă, iar alții chiar din mașină.

Educatoarele din alta grădiniță din capitală au găsit o altă soluție cum să nu-i lipsească pe copii de bucuria venirii lui Moș Crăciun. Ele s-au deghizat în diferite personaje din basme și au împărțit daruri copiilor.

VICTORIA MATERELE, EDUCATOARE: „Anii trecuți, chemam actori anumiți, dar anul acesta am hotărât să fie educatorii, pentru că ne-a impus situația aceasta pandemică”.

DOINIȚA BARBAC, EDUCATOARE: „Mai liberi, s-au simțit foarte bine. Deci, distracție la maximum, ei n-au fost atenți că este mama, tata în sală, deci a fost foarte liber și foarte bine”.

În această grădiniță, matineul nu a fost difuzat în direct. Aici, administrația și educatorii au ales altă metodă de a le arăta părinților serbarea copiilor.

SVETLANA GIDILICA, EDUCATOARE: „Avem telefoane performante cu care facem singurele și filmulețe, și fotografii”.

DOINIȚA BARBAC, EDUCATOARE: „Am fotografiat pe telefon, am filmat, am trimis filmulețele părinților. Ei au privit și s-au bucurat măcar așa, dacă nu au putut să fie prezenți”.

În această grădiniță, copiii erau foarte agitați, înainte de petrecerea de Crăciun. Totuși, mari emoții aveau și părinții, care stăteau conectați din timp pe unul dintre site-uri și așteptau să-și vadă copiii la ecran.

EDUCATOARE: „Părinții au fost toți conectați pe Zoom și ei au privit imaginea în realitate, foarte mulțumiți, foarte multe aprecieri”.

Deși nu s-a permis ca Moș Crăciun să fie prezent la eveniment, pentru a împărți darurile, copiii nu au ieșit cu mâna goală din sala de festivități. Dulciurile mult așteptate au fost puse sub brad.

EDUCATOARE: „Moșul nu a venit, dar moșul știa că noi avem sărbătoare și a fost pregătit să ne transmită cadourile copiilor”.

Copiii au rămas și ei foarte încântați de festivitate, dar totuși, au simțit lipsa  părinților.

„- Părinții s-au uitat la voi de pe calculatoare. A fost mai bine fără părinți sau vă plăcea mai mult când veneau? – Când veneeeaauu…”.

Dornici de spectatori, copiii nu ne-au lăsat să plecăm, înainte să ne recite poezii și să ne danseze.

REPORTER- LOREDANA EȘANU
IMAGINI- OLEG KOZLOV

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!