/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO LIVE VIDEO/ După ce și-a început mandatul de președintă, Maia Sandu a fost întâmpinată cu aplauze. „Bravo”

missing
24 decembrie 2020, ora 11:58

Update 11:55 // După încheierea evenimentului învestitură, Maia Sandu a ieșit în fața mulțimii, care au întâmpinată cu aplauze. 

Oamenii au strigat „Bravo”.

Update 11:41 // Ședința comună a Parlamentului, Curții Constituționale și președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a încheiat. 

Update 11:15 // Maia Sandu și-a început mandatul de președintă, după ce a depus jurământul la Palatul Republicii. În aceste clipe, Maia Sandu susține primul său discurs în calitate de președintă. 

„Vreau să vă rog să mergem împreună. Victoria este a țării, nu a politicienilor. Împreună putem face multe. Am nevoie de ajutorul vostru. Avem nevoie unul de altul pentru a face ordine”, a declarat Maia Sandu.

„Avem nevoie de un stat bun, cu un președinte bun, cu un Guvern bun, un Parlament bun. Politica nu mai poate fi protecție pentru corupți. Programul pe care l-am propus va fi cel mai bun de îndeplinit cu un Guvern și Parlament bun. Dragi cetățeni, lupta nostră împotriva corupției nu va fi ușoară, dar vă spun cu toată responsabilitatea că o să reușim în această luptă. Îmi propun să construiesc o țară cu adevărat liberă”, a adăugat Maia Sandu.

„Voi fi un președinte care unește. Voi fi un președinte modest, care susține oamenii în bază de merite. Voi fi un președinte care va spune mereu adevărul. Voi fi președintele care va scoate țara din izolare. Nu am alt proiect decât reușita Moldovei. Nu am alt proiect decât binele Moldovei. Sunt președintele tuturor”, a mai declarat președinta Republicii Moldova.

Update 11:12 // Președinta aleasă, Maia Sandu, depune jurământul în aceste clipe.

Update 11:02 // Președinta aleasă, Maia Sandu, a venit pe jos la Palatul Republicii. A fost întâmpinată cu aplauze. 

Update 11:01 // Și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, participă la evenimentul de la Palatul Republicii. 

Update 10:56 // La eveniment a venit și premierul în exercițiu Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, au venit la evenimentul de învestire. 

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a fost huiduită la intrarea în Palatul Republicii.

Joi, 24 decembrie, la Chișinău, se desfășoară ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de președintă a țării. Cu câteva minute înainte de începerea ședinței solemne a Parlamentului, în sala Palatului Republicii se fac ultimele pregătiri. Potrivit reporterului tv8, prezent la fața locului, în sală a ajuns deputații PAS.

Precizăm că, deputații PSRM și șeful statului nu vor fi prezenți la ceremonie. Dodon a anunțat anterior că o va aștepta pe Maia Sandu la palatul prezidențial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram