/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

În timp ce poliția spune că astăzi traficul în Capitală va fi restricționat, PAS dă asigurări că Chișinăul va fi zonă liberă

missing
24 decembrie 2020, ora 09:26

În timp ce poliția spune că traficul va fi restricționat începând cu ora 10:00 pe opt străzi din centrul Capitalei, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) dă asigurări că orașul Chișinău va fi zonă liberă, chiar dacă astăzi are loc inaugurarea președintei alese Maia Sadu, la Palatul Republicii. 

„Cu ocazia inaugurării președintelui ales, Maia Sandu, centrul Chișinăului va fi zonă liberă și cetățenii își pot continua deplasările în mod obișnuit. Instituțiile de stat trebuie să se obișnuiască cu faptul că sunt președinți care merg pe jos, care se salută cu oamenii sau care refuză să blocheze tot orașul, doar ca ei să meargă liber. Președinta Maia Sandu va fi un altfel de președinte, al oamenilor și printre oameni, iar instituțiile publice vor trebui să aibă același comportament – de respect și considerație față de cetățeni”, a scris pe rețelele sociale Andrei Spînu, secretarul PAS.

Ieri Poliția a anunțat că în contextul desfășurării pe 24 decembrie curent, a ceremoniei de investire a președintei Maia Sandu, traficul rutier între orele 10.00-13:00, va fi limitat în perimetrul străzilor:

–          Piața Marii Adunări Naționale;

–          Grădina Publică Ștefan cel Mare;

–          str. 31 August 1989: în perimetrul str. Sfatul Țării – str. G.Bănulescu-Bodoni;

–          str. București: în perimetrul str. G. Bănulescu-Bodoni – str. Sfatul Țării;

–          str. G. Bănulescu-Bodoni: în perimetrul str. Mitropolitul Dosoftei – str. București;

–          str. Maria Cebotari: în perimetrul str. Mitropolitul Dosoftei – str. A. Șciusev;

–          bd. Ștefan cel Mare și Sfânt: în perimetrul str. Serghei Lazo – str. A. Pușkin;

–          str. Sfatul Țării: în perimetrul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Mitropolitul Dosoftei.

În acest sens, ofițerii de patrulare vor supraveghea circulația rutieră, atât în vederea dirijării fluxului participanților la trafic și redirecționarea deplasării transportului, cât și neadmiterii creării ambuteiajelor. Astfel, șoferii sunt rugați să evite deplasările în centrul orașului, în special în perimetrul străzilor sus-numite și să manifeste înțelegere față de eventualele dificultăți apărute în circulație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram