Fostul lider democrat, cel care figurează în dosarul privind frauda bancară, Vladimir Plahotniuc deține cetățenie turcă. Anunțul a fost făcut de către procurorul general Alexandr Stoianoglo în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8, de pe 24 decembrie.

„Noi încercăm să identificăm metode pentru ca Plahotniuc să fie tras la răspundere. Dacă noi vom duce la capăt acest dosar, nu excludem că cazul va fi transmis în Turcia, ca organele de acolo să-l examineze. Eu cred că actele le-a primit pe numele său”, a spus Alexandr Stoianoglo.

Anterior, Procuratura Generală a expediat în SUA, Turcia, Cipru și Arabia Saudită cereri de extrădare a fostului democrat.

Acesta a fost anunțat în căutare internațională, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pe trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Avocatul lui Plahontiuc a declarat de mai multe ori că dosarul este unul politic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!