/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ La Președinție a avut loc transmiterea puterii. Ultima parte de învestire a Maiei Sandu în funcția de președinte

missing
24 decembrie 2020, ora 12:15

La Președinție a avut loc procedura de transmitere a puterii de către Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, al cărui mandat a expirat, Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.  Maia Sandu a fost învestită astăzi în funcția de președintă al țării. Ea a depus jurământul constituțional, la Palatul Republicii, în fața mai multor politicieni.

La ceremonia de învestire, Maia Sandu a declarat că va fi un președinte transparent și onest care nu a fost și nu va fi implicat în scheme de corupție.

Voi fi un președinte care prețuiește competența, voi fi un președinte care va spune mereu adevărul. Mă voi asigura că interesele noastre sunt auzite. Voi fi un președinte care spune adevărul. Voi scoate țara din izolare internațională. Voi promova o politică externă care să construiască punți, nu să ridice ziduri. Nu am alt proiect în următorii patru ani decât reușitele Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Colanul prezidențial, simbolul funcției de președinte, i-a fost înmânat de către Domnica Manole, președinta Curții Constituționale. Colanul va fi purtat la evenimente speciale. La ceremonia de învestire, Maia Sandu a venit însoțită de mai mulți agenți de pază. Înainte de ceremonie, Maia Sandu le-a mulțumit simpatizanților care o așteptau în fața Palatului Republicii.

Ceremonia de învestirea a durat aproximativ 40 de minute, după care Maia Sandu însoțită de președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Președinta a fost înconjurată de o mulțime de simpatizanți care au venit să o susțină. În drum spre Președinție, președinta a fost colindată de un grup de tineri.

Igor Dodon și deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu au participat la ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de președintă a țării. Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a participat doar la ceremonia de transmitere a puterii care a avut loc la Președinție. Ajunsă la Președinție, Igor Dodon i-a înmânat președintei Maia Sandu un buchet de flori, după care a avut loc ceremonia de transmitere a puterii de la Igor Dodon către Maia Sandu. După ceremonie, Igor Dodon a plecat de la Președinție iar afară a fost huiduit de mai mulți simpatizanți ai Maiei Sandu, care au scandat „hoțul” și „la pușcărie”. Ulterior, forțele de ordine au format un cordon, iar mulțimea a fost oprită.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram