/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Au adus mai multă bucurie de Crăciun. Daruri pentru sute copii, trimise acasă de moldovenii din toate colțurile lumii

25 decembrie 2020, ora 21:38

Diaspora a făcut un gest cu adevărat magic pentru sute de copii nevoiași din Moldova. Recent, darurile colectate și împachetate cu multă grijă, au ajuns și în raionul Călărași. Pentru că s-au obișnuit deja cu puținul pe care pot să-l ofere părinții, majoritatea copiilor neavând haine calde și locuind în case care nu au cu ce fi încălzite, cutiile pline cu de toate au fost o adevărată surpriză pentru cei mici și, în multe cazuri, vor fi singurele cadouri pe care le vor primi în acest an.

Voluntarii, care s-au oferit să împartă în acest an cadourile, au găsit-o pe Viorica, o fetiță de opt ani, îmbrăcată în hainele mamei sale. Aceasta a zis că are o singură dorință pentru Moș Crăciun.

Suspinând, mama fetei, este aproape sigură că Moș Crăciun nu va ajunge în casa lor, în acest an.

Cu un salariu, care nu ajunge nici măcar la 2000 de lei, femeia spune că are multe griji, legate de întreținerea casei.

Deși are nevoie de suport mai mult ca niciodată, familia Vioricăi a întins o mână de ajutor și unei mame singure, căreia i-a permis să trăiască într-o anexă a casei lor, fără a-i lua bani pentru asta. Aici, darurile au fost de trei ori mai așteptate de către cei trei băieți.

Și femeia spune că are o dorință mare: să aibă cuibul propriu. Până atunci, nu-și pot permite nici măcar un brad de Crăciun.

Așa că, de sărbători, unica decorațiune în casa lor ar putea să fie o jucărie, pe care copiii au găsit-o în cutie.

Cadourile au intrat ca un adevărat miracol și în această casă, unde trăiește o familie cu trei copii. Deși micuții recunosc că bomboanele sunt o raritate pentru ei, deja își fac planuri cu cine le vor împărți la grădiniță.

La ai săi șase ani, Nicoleta spera să găsească în cutie și o pereche de încălțăminte. Iar de asta au avut grijă moldovenii din diasporă.

Imediat a ținut să probeze și rochița care i-a venit și pe care zice că o va purta…

Deși se însera, voluntarii au continuat să împartă daruri pe la casele oamenilor nevoiași. Într-o cameră de doar câțiva metri pătrați, i-au găsit ghemuiți și pe membrii acestei familii.

Deși sunt obișnuiți cu puținul pe care îl au, copiii au, totuși, o dorință la care țin foarte mult. Și nu este pentru ei, ci pentru cei mai apropiați oameni din viața lor.

Acțiunea de caritate se desfășoară deja al doilea an, iar darurile sunt împărțite familiilor nevoiașe din toate raioanele țării. Până acum, diaspora a transmis acasă 1600 de cadouri, iar din Moldova au fost colectate alte 250 de pachete cu daruri de Crăciun.

Darurile au fost trimise de 350 de moldoveni, stabiliți în toate colțurile lumii.

Darurile au fost colectate și oferite cu suportul organizației de caritate “Papillon D’or”, fondata de un grup de moldoveni stabiliți in Franța. Cei care doresc sa ajute familiile menționate în reportaj, pot apela la numărul de telefon: 0 (68) 732974.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram