Mii de creștini ortodocși din țara noastră sărbătoresc, astăzi, Crăciunul pe stil nou. Pentru a începe această zi așa cum se cuvine, credincioșii au mers, de dimineață, la biserică. Mulți au venit la Catedrala „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chișinău, pentru a sărbători Nașterea Mântuitorului Isus Hristos. După sfânta liturghie, aici s-au cântat colinde, copiii au primit dulciuri, iar Moș Crăciun, bineînțeles, a fost prezent la sărbătoare. Enoriașii spun că, pentru ei, Nașterea Domnului este una dintre cele mai mari sărbători de peste an – o sărbătoare a sufletului.

Enoriașii ne-au spus că, anul acesta, din cauza pandemiei, vor sărbători mai modest, în sânul familiei.

Oamenii spun că, pentru masa de sărbătoare, au gătit bucate tradiționale.

Cât despre faptul că sărbătoarea Nașterii Mântuitorului se marchează la noi și pe stil nou, și pe stil vechi, enoriașii spun că este important ca omul să creadă cu adevărat și să cinstească această zi, fie pe nou, fie pe vechi.

Slujba religioasă s-a încheiat pe fundal de colinde, interpretate de cetele de colindători, iar preotul a venit cu un îndemn către creștinii care sărbătoresc astăzi Nașterea Domnului.

Apoi, au urmat adevărate clipe de magie pentru cei mici, pentru care Moș Crăciun a împărțit dulciuri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!