De câteva zile, pe străzile capitalei se plimbă un ren… pe patru roți și cu multe luminițe. Este vorba despre o mașina decorată în stilul sărbătorilor de iarnă, care aparține unui tânăr din Chișinău. În ciuda faptului că zăpada lipsește și în acest an, el a decis să aducă un strop de culoare și zâmbete pe fețele trecătorilor, care au ocazia să-l vadă trecând pe străzi. Este deja al doilea an în care Victor îi surprinde pe orășeni cu acest truc ingenios.

Această „decorațiune” de Crăciun, pe patru roți, circulă pe străzile capitalei de câteva zile. Ideea îi aparține lui Victor, un tânăr de 22 de ani din Chișinău, nebun după tot ceea ce înseamnă autovehicule.

VICTOR ȚOPA, PROPRIETAR MAȘINĂ: „Ideea a fost una proprie, pentru a ridica dispoziția oamenilor, șoferilor, copiilor. Dar nu sunt unicul. Mai sunt și alți participanți. Mai este un automobil identic cu al meu”.

De fapt, este deja al doilea an în care tânărul își decorează mașina pentru sărbătorile de iarnă, însă în acest an, el și-a pus în mișcare toată puterea imaginației. În rezultatul acestui exercițiu, autovehiculul a fost înfrumusețat atât în exterior, cât și pe interior.

VICTOR ȚOPA, PROPRIETAR MAȘINĂ: „Anul trecut, au fost mai puține lumini, doar pe acoperiș, și nu au fost coarnele de reni. Anul acesta, după cum vedeți, este mai luminos și mai frumos”.

Reacțiile trecătorilor și șoferilor nu au întârziat. Unii nu ezită se se apropie, pentru a-și face fotografii, ceea ce îl bucură foarte mult pe Victor.

VICTOR ȚOPA, PROPRIETAR MAȘINĂ: „Trecătorii reacționează foarte pozitiv. La fel ca și participanții la trafic. Oamenii au dispoziție bună, când mă văd, atât în Chișinău, cât și în afara orașului”.

Ne-am convins și noi că orășenii sunt plăcut surprinși, atunci când văd renul pe patru roși. În timp ce filmam reportajul, oamenii au tot lăudat ideea tânărului.

Anul trecut, un taximetrist a atras privirile trecătorilor, instalând pe acoperișul mașinii un brad împodobit. Mai mult, în afară de Pomul de Crăciun, bărbatul își decorase automobilul și cu niște jucării în formă de Moș Crăciun. Totuși, conform Regulamentului Circulației Rutiere, este interzisă exploatarea vehiculelor în cazurile în care numărul, tipul, culoarea şi regimul de funcționare sau amplasarea dispozitivelor de iluminare exterioară sunt altele decât cele prevăzute prin construcție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!