Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi, 26 decembrie, cu Procurorul General al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo. În cadrul discuției Maia Sandu a solicitat informații despre mersul investigațiilor pe dosarele de rezonanță, progresul și impedimentele în avansarea și soluționarea în instanță a acestora.

„Am solicitat informații despre mersul investigațiilor pe dosarele de rezonanță, progresul și impedimentele în avansarea și soluționarea în instanță a acestora. Am accentuat că oamenii așteaptă să se facă dreptate în aceste cazuri, că oamenii cer ca persoanele implicate în scheme de corupție să fie anchetate și pedepsite, iar banii furați să fie întorși statului. Oamenii, pe bună dreptate, vor să vadă rezultate reale ale activității procuraturii. Oamenii vor să știe că trăiesc într-o țară în care corupția este dur sancționată, iar oamenii cinstiți se află în siguranță.
Am reiterat angajamentul meu în calitate de președinte pentru consolidarea statului de drept în Republica Moldova”, a menționat Sandu într-un mesaj pe o rețea socială.

Potrivit ei, justiția poate funcționa cu adevărat independent doar având respectul și încrederea din partea cetățenilor: „Iar pentru asta, judecătorii și procurorii trebuie să fie integri și buni profesioniști. Integritatea judecătorilor și procurorilor este garanția independenței lor”.

Amintim că, astăzi, 26 decembrie, Maia Sandu a avut o întrevedere și cu directorul SIS, Alexandr Esaulenco. Cei doi au discutat despre situația actuală din Republica Moldova și despre riscurile la adresa securității statului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!