/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ O sosie a Reginei Elisabeta a II-a a dansat pe ecranele televizoarelor din Marea Britanie, de Crăciun

26 decembrie 2020, ora 20:45

O sosie a Reginei Elisabeta a II-a a dansat pe ecranele televizoarelor din Marea Britanie, de Crăciun, iar totul a făcut parte dintr-un mesaj „deepfake”. Prin vocea unei actrițe, copia fidelă a Suveranei a avertizat telespectatorii să pună mereu la îndoială „dacă ceea ce văd și aud este, de fapt, ceea ce pare să fie”.

Filmulețul a fost difuzat pe Channel 4, un canal TV care, începând cu 1993 transmite un „mesaj alternativ de Crăciun”, alături de mesajul tradițional al coroanei britanice. Rolul acestui mesaj era „să acționeze ca avertisment asupra tehnologiei avansate care contribuie la dezinformare și distribuirea știrilor false în era digitală”.

„Dacă există o temă pentru mesajul meu, trebuie de deslușit ce este autentic și ce nu.”

Mesajul din 2020 este diferit, deoarece postul britanic a angajat un studio de efecte vizuale, pentru a crea o imagine falsă a Reginei Elisabeta a II-a. Copia „deepfake”, realizată cu ajutorul inteligenței artificiale, a vorbit despre probleme personale. Referitor la mutarea prințului Harry în SUA, sosia Reginei a spus că „există puține lucruri mai dureroase, decât să-ți spună cineva că preferă să aibă vecini canadieni”. Totodată, regina falsă a prezentat un dans, care circulă acum pe rețeaua de socializare Tik Tok.

„Tehnologia deepfake este noua frontieră înfricoșătoare în lupta dintre dezinformare și adevăr”, a spus directorul de programe Channel 4.

„Mesajul alternativ al acestui Crăciun, care pare să fie livrat de una dintre cele mai cunoscute și de încredere persoane din Marea Britanie, este un avertisment că nu mai putem avea încredere nici în ceea ce vedem cu ochii proprii.”

„Atât de mult din lumea noastră de astăzi vine la noi prin aceste ecrane, iar asta mă duce la gândul de încredere în ceea ce privește faptul că ceea ce vedem și auzim este întotdeauna așa cum se pare. În numele meu, a reginei tale și canalul 4 am încredere că veți avea un Crăciun Fericit și vesel. Este ok, pot lua o ceașcă de ceai acum?”

În mesajul real de Crăciun, Regina Elisabeta a II-a a marii Britanii a lăudat personalul medical pentru eforturile depuse în timpul pandemiei și și-a exprimat regretul pentru familiile care nu au putut sărbători împreună din cauza restricțiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram